Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ажурні млинці

0
194

Хочу поділитися простим рецептом ажурних млинчиків. Красиві, мереживні і з хрусткими краєчками. Рецепт простий і не може не вийти. Спечіть такі млинці на Масляну і ваша сім'я буде в захваті!

Знаю рецепт цей з дитинства. На масницю завжди їздили в село до двоюрідної бабусі. У неї своя корова була ... і своє молоко, масло і кисломолочні продукти вона робити вміла, навіть сир. Збиралися в це свято у неї всім сімейством і пекли ажурні млинці. Пекли багато! як за старих часів ліктями, відразу на 4 сковорідках. Все як то вміщалися на махонькой кухоньці, пекли і відразу їли, і ділилися тим, що за зиму накопичилося, адже і бачилися тільки коли городи починалися і все з'їжджалися то на посадку, то на прополку. А в місті лише привіти при зустрічі і все. Не залишилося вже й бабусь і на батьківщину поїхати не до кого, але ось робиш млинці і тепліше стає, як в дитинство повертаєшся. Довелося звичайно замінити кисле молоко і каймак на магазинні кефір з олією, але все одно вийдуть справжні мереживні млинці, ось такі на просвіт:

млинець на просвіт

Складові:

  • 0,5 л кефіру
  • 1ч.ложка соди
  • 2 яйця
  • борошно 10-15 ст. ложок
  • сіль за смаком
  • крутий окріп
  • шматочок сала змащувати сковорідку
Наливаємо в металевий посуд кефір і втручається туди чайну ложку соди. Ставимо на невеликий вогонь і помішувати. Нагріваємо, але не кип'ятимо. Маса повинна збільшитися в розмірах і бути схожою на густу піну.
нагріваємо кефір з содою ближче:
кефір після нагрівання Ну а далі вводимо туди яйця, солимо за смаком і втручається борошно. Тісто має вийти крутіше ніж на млинці.
втручаємося борошно А тепер вливаємо окріп (закип'ятіть чайник заздалегідь). Лійте і вимішуйте до млинцевій консистенції.
готовий заміс Якщо при випіканні вам здасться, що млинці виходять сильно товстими, то долийте ще гарячої води
готовий заміс Я ніколи не додаю в заміс рослинне масло, мені не подобається його запах і присмак в млинцях. Не знаю як в інших рецептах, а в цьому у мене млинці завжди відмінно знімаються зі сковороди. Я печу на двох зазвичай. Одна з тефлоновим покриттям і звичайна чавунна. На чавунній млинці виходять гарніше. Сковороди я змащую по-старому шматочком сала на кінцівки. Не за кожним млинцем, а через 2-3 і все одно у мене нічого не прилипає.
Намагайтеся робити млинці тонший і ви вже на сковорідці побачите ажур. ажурний млинець на сковорідці перевертаємо випікаємо млинці Готові млинці подаємо з чим завгодно: масло + цукор, або згущене молоко, можна варення ... хто що любить. Але от мені ніколи не вдається сфотографувати готову стопку млинців. Тому що ось!
з пилу жару))) Вся моя родина як і в моєму дитинстві на кухні і чекає черговий млинець. А я і не проти. Я і сама по-старому люблю їх прямо з печі ... да зі сметанкою!
ажурні млинці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here