Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Баклажани фаршировані рисом і куркою

0
150

Баклажани, фаршировані рисом і куркою - приклад того, як з найдоступніших продуктів, в короткий термін, навіть недосвідчений кулінар може приготувати смачне, корисне і недороге блюдо до обіду.

Баклажаны, фаршированные рисом и курицей
Баклажани, фаршировані рисом і куркою

Заздалегідь відваріть круглий рис і включіть нагріватися духову шафу (170-180 градусів), а також підготуйте невеликий шматок фольги або пергаменту, щоб блюдо приготувалося швидко.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування фаршированих рисом і куркою баклажанів:

  • середній баклажан;
  • 100 г вареного рису;
  • 250 г фаршу курячого;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • пучок кінзи;
  • стручок червоного перцю чилі;
  • 20 мл оливкової олії;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування баклажанів, фаршированих рисом і куркою.

Вибираємо баклажан - для порції, достатньої на обід дорослій людині, потрібен овоч середнього розміру, половинка якого вмістить багато начинки. Готуємо за принципом - половина баклажана на одну порцію.

Отже, зрілий баклажан з пружною шкіркою моєму, відрізаємо плодоніжки, розрізаємо рівно навпіл.

Моем и разрезаем баклажаны
Своїм та розрізаємо баклажани

Беремо звичайну чайну ложку і вискребают середину, залишаючи бортик товщиною близько сантиметра. М'якоть не викидаємо, вона стане в нагоді для начинки.

Выскребаем серединку у баклажанов
Вискребают серединку у баклажанів

Робимо фарш для начинки баклажанів

Спочатку обсмажуємо в оливковій олії дрібно посічену головку ріпчастої цибулі до прозорого стану.

Обжариваем репчатый лук
Обсмажуємо ріпчасту цибулю

Додаємо до цибулі курячий фарш. У моєму рецепті домашній фарш з філе курячої грудки, але ви можете готувати з будь-яким м'ясом (свинина, яловичина, телятина).

Добавляем куриный фарш
Додаємо курячий фарш

Дрібно рубаємо пучок кінзи. Якщо ця зелень вам не до душі, то приправте начинку селерою, петрушкою або кропом, словом будь-якою зеленню, яка під рукою.

Мелко нарезаем зелень
Дрібно нарізаємо зелень

Очищаємо від насіння і мембрани невеликий стручок червоного перцю чилі. Ріжемо дрібно, додаємо в миску. Спробуйте перчик на смак, від гострого стручка досить відрізати половинку.

Добавляем очищенный острый перец
Додаємо очищений гострий перець

Додаємо варений рис. Раджу використовувати клейкі сорти рису, наприклад, арборіо. Це необхідно для того, щоб начинка не вийшла розсипчастою.

Добавляем отваренный рис
Додаємо відварений рис

Розігріваємо в сковороді з товстим дном столову ложку оливкової олії. М'якоть, витягнуту з баклажана, нарізаємо дрібними кубиками, кидаємо в розігріте масло. Обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо баклажани до решти інгредієнтів, солимо. На це кількість фаршу знадобиться 3-4 г дрібної солі, але це індивідуально.

Добавляем обжаренную мякоть баклажан
Додаємо обсмажену м'якоть баклажан

Ретельно перемішуємо фарш. Наповнюємо половинки баклажанчіков начинкою. Якщо її вийшло багато, то сміливо робіть високий горбок з рису з куркою - не розвалиться, так як продукти склеїли. Форму для запікання змащуємо маслом, кладемо начинені овочі.

Наполняем баклажаны приготовленным фаршем
Наповнюємо баклажани приготованим фаршем

Ставимо форму на середню полицю нагрітого до 180 градусів за Цельсієм духової шафи. Запікаємо приблизно 18-20 хвилин. Можна вкрити форму складеним в кілька шарів пергаментом для випічки або фольгою, це прискорить процес. А щоб отримати рум'яної скоринки зверху, за 5 хвилин до готовності включаємо гриль.

Посипаємо фаршировані рисом і куркою баклажани нарізаною дрібно кінзою.

Запекаем фаршированные рисом и курицей баклажаны в духовке
Запікаємо фаршировані рисом і куркою баклажани в духовці

До столу баклажани, фаршировані рисом і куркою, подаємо з соусом із сметани і зелені або з домашнім кетчупом, тут, як то кажуть, на смак і колір.

Баклажаны, фаршированные рисом и курицей
Баклажани, фаршировані рисом і куркою

Баклажани, фаршировані рисом і куркою готові. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here