Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Кекс з бананом

0
157

Напевно, багато хто з вас стикалися з цією проблемою - банани потемніли і стали зовсім м'якими, викинути шкода, а вигляд у фруктів абсолютно не апетитний. Якщо ви одного разу спече кекс за цим рецептом, то ніколи більше не викинете перестиглі банани. Кажуть, що рецепт кексу родом з Брукліна, де його називають банановим хлібом. Не знаю, чи правда це, так як банани додають в випічку в рецептах різних країн, але той, хто це придумав, просто молодець. Банановий кекс виходить дуже ароматним, злегка вологим, його можна просочити сиропом, прикрасити будь-яким кремом, в загальному, виходить відмінний десерт, який готується швидко, і з'їдається без залишку.

Банановый кекс
банановий кекс

Якщо банани стали м'якими і потемніли, а часу на випічку зовсім немає, то заморозьте їх прямо в шкірці, банани не втрачають при заморожуванні ні смак, ні аромат.

  • Час приготування: 1 година
  • Порції: 8

Інгредієнти для приготування бананового кексу

Для тіста

  • 2 банана;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 30 г порошку какао;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • 4 г соди;
  • гвоздика, мелена кориця, бадьян, кардамон, мигдаль, арахіс;

для просочення

  • 3 мандарина;
  • 60 г цукру;

Для прикраси:

  • 50 г цукрової пудри;
  • 1 курячий білок;
  • харчова фарба;
Ингредиенты для приготовления бананового кекса
Інгредієнти для приготування бананового кексу

Спосіб приготування бананового кексу

Робимо тісто. Змішуємо м'яке вершкове масло з цукром до утворення пишного крему, потім збиваємо по черзі два яйця.

Смешиваем сливочное масло с сахаром, затем взбиваем два яйца
Змішуємо вершкове масло з цукром, потім збиваємо два яйця

Яйця в кремову масу кладуть по черзі, так як якщо додати їх відразу, то масло може згорнутися.

Взбитые в блендере бананы добавляем к смеси из масла, сахара и яиц
Збиті в блендері банани додаємо до суміші з масла, цукру і яєць

Перестиглі банани збиваємо в блендері до стану пюре, додаємо до суміші з масла, цукру і яєць. До речі, потемнілі банани можна покласти в морозильну камеру і розморозити перед випічкою.

Смешиваем пшеничную муку, порошок какао и соду. Добавляем орех и пряности
Змішуємо пшеничне борошно, порошок какао і соду. Додаємо горіх і прянощі

Готуємо сухі інгредієнти. Змішуємо пшеничне борошно, порошок какао і соду. У ступі розтираємо горіхи (у мене був мигдаль і арахіс, але ви можете взяти будь-які горіхи на свій смак), потім розтираємо спеції - бадьян, гвоздику, зернятка кардамону. Додаємо в борошно горіхи, спеції, мелену корицю і тертий мускатний горіх. Мускатний горіх в випічку повинні додаватися з обережністю, досить 14 невеликого горішка для цього кексу.

Смешиваем муку с жидкими ингредиентами. Добавляем цедру мандарина. Хорошо вымешиваем тесто
Змішуємо борошно з рідкими інгредієнтами. Додаємо цедру мандарина. Добре вимішуємо тісто

Змішуємо борошно з рідкими інгредієнтами, добре вимішуємо тісто, щоб не залишалося грудок. Додаємо в тісто цедру трьох мандаринів, а самі фрукти залишаємо для приготування просочення для кексу.

Выкладываем тесто в форму для запекания
Викладаємо тісто у форму для запікання

Застеляємо форму 10х20 сантиметрів пекарської папером, викладаємо тісто, розігріваємо духовку до 165 градусів за Цельсієм.

Выпекаем кекс 40 минут
Випікаємо кекс 40 хвилин

Печемо кекс 40 хвилин, дістаємо їх духовки, знімаємо папір, охолоджуємо на решітці.

Пропитываем банановый кекс сиропом
Просочуємо банановий кекс сиропом

Мандарини очищаємо від шкірки, поділяємо на часточки (можна часточки порізати), додаємо цукор, корицю і бадьян. Готуємо сироп 10 хвилин на середньому вогні, потім просочуємо їм ще теплий кекс. Мандарини в цьому рецепті можна замінити лимонами або апельсинами, а залишився сироп завжди знайде собі застосування, з ним можна приготувати коктейль.

Украшаем банановый кекс
Прикрашаємо банановий кекс

Змішуємо яєчний білок з цукровою пудрою, додаємо жовтий харчовий барвник, прикрашаємо банановий кекс.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here