Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Борщ з буряковим бадиллям

0
426

Борщ з м'ясом і бурякової бадиллям - гаряче перша страва, яку зазвичай готують навесні і раннім літом, коли в городах буяє бурячиння. У нашому будинку такий борщ з'являвся, коли бабуся проріджувати буряк. Блюдо готували з старого і нового врожаю - минулорічні коренеплоди відварювали в мундирі заздалегідь або запікали в духовці, а молоду бадилля шаткували і додавали в самому кінці разом з вареною буряком, щоб зберегти яскравий колір. У буряках міститься барвник бетаїн. До речі, своєю назвою бетаїн зобов'язаний самої буряку (від латинського слова beta). Речовина це корисне, думаю, якщо зацікавитесь, то статей на тему про його користь знайдеться безліч.

Борщ с мясом и свекольной ботвой
Борщ з м'ясом і бурякової бадиллям

Язик не повертається обізвати борщ супом, ну який же це суп, особливо, якщо готується він з м'ясом. Насправді, це цілий обід в одній каструлі! Я не претендую на класичний рецепт, але обіцяю точно - вийде дуже смачний борщ, до того ж - гарний, і готується він відносно швидко для подібного страви.

  • Час приготування: 1 година 15 хвилин
  • Кількість порцій: 6

Інгредієнти для борщу з м'ясом і бурякової бадиллям

  • 600 г свинячої вирізки;
  • 90 г цибулі;
  • 120 г моркви;
  • 100 г томатного соусу або 3 помідори;
  • 250 г картоплі;
  • 150 г вареної буряків;
  • 100 г бурякової гички;
  • перець, лавровий лист, рослинне масло, сіль.

Спосіб приготування борщу з м'ясом і бурякової бадиллям

М'ясо для борщу ріжемо кубиками і кладемо в каструлю в розігріте рослинне масло (приблизно 2-3 столові ложки). Каструля потрібна з товстим дном або чавунна, щоб все готувати відразу і не перекладати з посуду в посуд - так можна обійтися без попередньої обжарки на сковороді.

Обсмажуємо свинину кілька хвилин, поки шматки м'яса не підрум'яняться.

Обжариваем кусочки свинины несколько минут
Обсмажуємо шматочки свинини кілька хвилин

До підрум'яненою свинині додаємо нарізану часточками головку ріпчастої цибулі. Обсмажуємо цибульку з м'ясом, щоб він став прозорим і придбав карамельний колір.

Обжариваем лук вместе с мясом
Обсмажуємо цибулю разом з м'ясом

На цьому етапі приготування борщу з м'ясом і бурякової бадиллям додаємо нарізану тонкою соломкою або натерту на крупній овочевий тертці моркву. На середньому вогні готуємо морква з м'ясом і цибулею 5-6 хвилин.

Додаємо томатний соус, перемішуємо, прогріваємо 5 хвилин на середньому вогні. Замість готового томатного соусу можна натерти на овочевій тертці 2-3 стиглих помідора.

Добавляем в кастрюлю морковь
Додаємо в каструлю морква
Добавляем томатный соус и тушим 5 минут на среднем огне
Додаємо томатний соус і тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні

До обсмаженою продуктам наливаємо 2 літри окропу, кладемо кілька листочків лавра, горошини чорного перцю. Закриваємо каструлю кришкою, варимо на маленькому вогні 40 хвилин.

Заливаем обжаренные овощи и мясо кипятком
Заливаємо обсмажені овочі і м'ясо окропом

Поки готується м'ясо, нарізаємо великою соломкою картоплю.

Пока варится мясо, нарезаем картофель
Поки вариться м'ясо, нарізаємо картопля

Варену буряк очищаємо від шкірки, натираємо на овочевий тертці. Бурякове бадилля рубаємо дрібно разом з черешками.

Варёную свеклу трем на терке, ботву мелко рубим
Варену буряк трьом на тертці, бадилля дрібно рубаємо

Через 40 хвилин додаємо в каструлю нарізану картоплю, знову доводимо до кипіння, варимо 10-15 хвилин.

Добавляем картошку в бульон
Додаємо картоплю в бульйон

За 5-7 хвилин до готовності борщу з м'ясом солимо його на смак і кидаємо в каструлю буряк і бадилля. Довго кип'ятити ці інгредієнти не можна - червоний борщ не вийде, колір стане буро-оранжевим, а бадилля і зовсім пропаде з поля зору.

За 5 минут до готовности добавляем свеклу и ботву
За 5 хвилин до готовності додаємо буряк і бадилля

На стіл подаємо зі сметаною і свіжим хлібом. До речі, з бадиллям можна приготувати дуже смачну холодник - холодний суп на кислому квасі. Але це вже інша історія.

Борщ с мясом и свекольной ботвой готов
Борщ з м'ясом і бурякової бадиллям готовий

Борщ з м'ясом і бурякової бадиллям готовий. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here