Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Настурція – делікатесна рослина

0
65

Деякі народи називають настурції індійським крессом, кольоровим салатом. І це не випадково, так як всі частини рослини зі специфічним пряним смаком, що нагадує крес-салат, вживають в їжу.

Настурція велика.

Квітки. Саме вони мають найбільш ніжним смаком. Їх додають в салати, супи, приправляють ними бутерброди з бринзою і відвареним м'ясом. Висушені розтерті квітки настурції - прекрасний ароматизатор супів, соусів та інших страв.

Бутони. Консервовані з оцтом і кропом, вони нагадують каперси. Свіжими бутонами приправляють салати, овочеві і рибні страви.

Молоде листя. Ними приправляють смажену птицю, кролика, телятину, а також використовують в салатах.

Настурціевий рецепти

Салат з настурції Інгредієнти: 10 молодого листя, 2 огірки, кілька пір'я зеленої цибулі, 2 яйця, сіль, перець, майонез (за смаком). Зелень, огірки, яйця нарізають дрібно і заправляють майонезом. Салат прикрашають цілими квітками настурції різних забарвлень.

Помідори, фаршировані красолею Інгредієнти: мариновані плоди настурції - 60 г, відварений буряк, натерта на крупній тертці - 60 г, зелений горошок - 80 г, вершкове масло - 20 г. Усі розтерти і заповнити вийшла начинкою розрізані навпіл помідори.

Настурціевий паста для бутербродів Інгредієнти: молоде листя настурції - 200 г, кропива - 125 г, зелень кропу - 40 г. Все пропустити через м'ясорубку, заправити рослинним маслом; сіль і перець за смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here