Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Фінський рибний суп з цибулею-пореєм

0
100

Якщо ви ще ніколи не пробували цибулю-порей, але давно про це мрієте, саме час це зробити. Фінський суп з цибулею-пореєм стане вашим улюбленим блюдом. Готуватися він з тріски з додаванням вершків, що робить суп дуже ніжним на смак. Рекомендуємо!

знадобиться:

  • 1 кг тріски, готової до тепловій обробці,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 20 г зелені кропу,
  • 4 бульби картоплі,
  • 1/2 стебла цибулі-порею,
  • 400 мл вершків,
  • 1 ст. ложка борошна.

приготування:

  1. Рибу вимийте, розріжте на 2-3 частини, покладіть в каструлю і залийте 1,5 л холодної води. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Моркву очистіть і вимийте.
  2. У каструлю з рибою покладіть вимиту цибулину (неочищену), морква, кілька гілочок кропу, пов'язаних ниткою і варіть на маленькому вогні під кришкою 1 годину. Бульйон процідіть. Рибне філе відокремте від кісток і розділіть на невеликі шматочки.
  3. Картопля вимийте, очистіть і наріжте скибочками. Бульйон доведіть до кипіння, покладіть картоплю і варіть 20 хвилин. Лук-порей вимити, обсушити і наріжте кільцями, додайте в суп і варіть 5 хвилин.
  4. Частину, що залишилася зелень кропу вимити, обсушити і дрібно порубати. Борошно розведіть вершками влийте в суп, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.
  5. Готовий суп розлийте по тарілках, в кожну покладіть трохи рибного філе, посипте зеленню і подайте на стіл. Можна також прикрасити зеленою цибулею.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here