Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Горщик, вари! 10 рецептів страв в мультиварці на швидку руку

0
96

Коли на дачній ділянці розпал сезонних робіт, зовсім не залишається часу на приготування обідів і вечерь. На допомогу приходить дитя технічного прогресу - мультиварка. Напевно у багатьох вона вже є, тому ми вирішили підготувати кілька спеціальних добірок з нескладними рецептами. Сьогодні вас чекають страви на швидку руку:

  • запіканки з картоплі;
  • паштет з курячої печінки;
  • деруни;
  • тортилья з грибами;
  • різотто;
  • котлети;
  • оладки;
  • і сирна запіканка на десерт.

Нехай новий дачний сезон буде смачним!

1. Рум'яна запіканка з картоплі і цибулі-порею

Для приготування знадобиться:

  • 800 г картоплі;
  • 200 г бекону;
  • 3-4 стебла цибулі-порею;
  • 0,5 л вершків;
  • 200 г тертого сиру;
  • сіль, рослинне масло.

Рум'яна запіканка з картоплі і цибулі-порею Рецепт приготування:

  1. Картопля вимити, очистити і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Білу частину цибулі порею нарізати кільцями, бекон - скибочками.
  2. Включити мультиварку в режимі "Обжарка", змастити чашу рослинним маслом. Обсмажити цибулю і бекон, перекласти на тарілку. Картопля викласти в чашу шарами, чергуючи їх з цибулею і беконом. Верхній шар - цибуля і бекон. Шари посолити.
  3. Вершки з'єднати з сиром і перемішати, потім залити цією сумішшю запіканку. Готувати в режимі "Випічка" 45 хв.

2. Тортілья з опеньками

Для приготування знадобиться:

  • 3 картоплини;
  • 2 яйця;
  • 150 г варених опеньків;
  • 1 цибулина;
  • рослинне масло для смаження;
  • сіль, перець, кріп.

Тортілья з опеньками

Рецепт приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі. Дати трохи охолонути, очистити, нарізати кружечками. Лук очистити, подрібнити. Гриби протерти вологою серветкою і нарізати тонкими пластинами.
  2. Включити мультиварку в режимі "Жарка" і розігріти олію. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати опеньки. Готувати, помішуючи, 5-10 хв. Викласти картоплю, перемішати, посолити і поперчити. Вбити яйця, перемішати.
  3. Мультиварку накрити кришкою, включити режим "Випічка" на 10 хв. При подачі на стіл готову страву прикрасити кропом.

3. Картопляна запіканка з м'ясом і шпинатом

Для приготування знадобиться:

  • 400 г відвареної свинини;
  • 600 г картоплі;
  • 600 г свіжого шпинату;
  • 2 ст. ложки кедрових горішків (за бажанням можна замінити на інші або зовсім обійтися без них);
  • 2 ст. ложки родзинок;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 6 ст. ложок панірувальних сухарів;
  • оливкова олія;
  • мускатний горіх;
  • сіль перець.

Картопляна запіканка Рецепт приготування:

  1. Картопля вимити, покласти на підставку і відварити в режимі "Варка на пару" (20 хв під тиском або 40 хв без тиску). Потім очистити і натерти на крупній тертці.
  2. Ізюм залити окропом, відкинути на сито. Шпинат вимити. У чаші мультиварки в режимі "Жарка" розігріти 3 ст. ложки оливкової олії, обсмажити на ньому шпинат протягом 5 хв.
  3. Петрушку порубати, з'єднати з тертим картоплею, скропити оливковою олією. Додати подрібнений часник. М'ясо нарізати.
  4. Чашу мультиварки змастити маслом і обсипати половиною сухарів. Викласти половину картопляної суміші. Розкласти м'ясо, віджатий родзинки і тушкований шпинат. Викласти залишився картопля, розрівняти, присипати сухарями і горішками, скропити олією. Включити режим "Випічка" і запікати 45 хв. Нарізати запіканку шматочками і подати гарячої.

4. Деруни з мачанкою

Для приготування знадобиться:

  • по 200 г копченої грудинки і бекону;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 100 г сметани;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • 4 гілочки кропу;
  • сіль, мелений чорний перець.

Деруни з мачанкою

Рецепт приготування:

  1. Для Мачанка: 1 цибулину очистити, подрібнити. Грудинку і бекон нарізати скибочками. Включити режим "Жарка", викласти грудинку і бекон, смажити 5 хв. Додати цибулю, посипати 2 ст. ложки борошна і підрум'янити. Влити 100 мл води і тушкувати 10 хв. Додати сметану і готувати ще 15 хв.
  2. Картопля і залишилася цибулину очистити, натерти на тертці. Додати збите яйце, борошно, що залишилося, посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.
  3. Включити мультиварку в режимі "Жарка". Картопляну масу ложкою викладати в розігріте масло і смажити деруни до рум'янцю з кожного боку.
  4. Кріп вимити, обсушити. Деруни подати з мачанкою. Прикрасити гілочками кропу.

5. Астраханський пшеничний куліш з курячою грудкою і копченим беконом

Для приготування знадобиться:

  • 100 г пшона;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплини;
  • 1 лавровий лист;
  • по 100 г нарізаних сосисок і відвареної курячої грудки;
  • 50 г копченого бекону;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком.

Астраханський пшеничний куліш Рецепт приготування:

  1. Бекон нарізати невеликими шматочками. Включити мультиварку в режим "Обжарка", обсмажити бекон без додавання жиру до хрусткої скоринки і викласти на тарілку.
  2. Лук очистити, дрібно нарізати. Переключити мультиварку в режим "Пассеровать" і обсмажити цибулю в 2 ст. ложках рослинного масла. Лук перекласти на тарілку.
  3. Промити пшоно, двічі залити окропом і злити. Включити мультиварку в режим "Варка", налити 700 мл води, довести до кипіння і всипати крупу. Готувати 5 хв, потім викласти обсмажену цибулю.
  4. Картоплю очистити, вимити і нарізати невеликими кубиками. Викласти в куліш і варити близько 20 хв до готовності крупи, додавши лавровий лист і приправивши за смаком сіллю і меленим чорним перцем. За 10 хв до закінчення приготування викласти м'ясне асорті.
  5. Куліш розкласти по тарілках, посипати беконом і, за бажанням, подрібненою зеленню.

6. Різотто з зеленим горошком

Для приготування знадобиться:

  • 200 г рису;
  • 250 г зеленого горошку;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 250 мл жирних вершків;
  • 1 л овочевого бульйону;
  • пучок базиліка;
  • вершкове масло для смаження;
  • сіль перець.

Різотто з зеленим горошком

Рецепт приготування:

  1. Лук очистити, подрібнити. Перець очистити, нарізати кубиками.
  2. Включити режим "Жарка", розігріти трохи вершкового масла і обсмажити цибулю до прозорості, додати перець, рис і готувати, помішуючи, протягом 2-3 хв.
  3. Влити овочевий бульйон, покласти горошок, приправити. Включити режим "Гасіння" (або "Рис") і готувати під тиском близько 13 хв (або без тиску 40 хв).
  4. Базилік вимити, обірвати листочки, нарізати. Відкрити кришку, влити вершки, покласти базилік, закрити кришку і залишити на режимі "Підігрів" на 5-7 хв. Покласти трохи вершкового масла.

7. Пожарський котлети

Для приготування знадобиться:

  • 700 г курячого фаршу;
  • 70 г білого хліба;
  • 80 мл молока;
  • сіль перець;
  • панірувальні сухарі.

Для соусу (за бажанням):

  • 450 г печериць;
  • 400 мл вершків;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • петрушка;
  • сіль перець;
  • рослинне масло для смаження.

Пожарський котлети

Рецепт приготування:

  1. Хліб залити молоком, віджати. Курячий фарш пропустити через м'ясорубку разом з хлібом. Посолити, поперчити за смаком. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях.
  2. Включити режим "Жарка", розігріти олію, обсмажити котлети з двох сторін до повної готовності. Печериці нарізати пластинами. У режимі "Жарка" на рослинній олії обсмажити гриби до готовності.
  3. Приготувати соус. У режимі "Жарка" розтопити вершкове масло. Додати борошно, перемішати. Не перестаючи заважати, влити вершки. Покласти шампіньйони, прогріти, посолити і поперчити. За бажанням подрібнити соус блендером. Додати дрібно нарізану петрушку, перемішати. Котлети подати з соусом і картоплею.

8. Ніжний паштет з курячою печінкою

Для приготування знадобиться:

  • 1 кг курячої печінки;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 200 г м'якого вершкового масла;
  • 2-3 ст. ложки коньяку;
  • мускатний горіх;
  • 1 ч. Ложка цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • сіль перець.

Ніжний паштет з курячою печінкою Рецепт приготування:

  1. Печінка ретельно вимити, очистити від плівок. Цибулю і моркву очистити, крупно нарізати.
  2. У чашу мультиварки влити рослинне масло, покласти овочі, зверху - печінку. Запікати в режимі "Випічка" 20-30 хв.
  3. Печінка остудити. Викласти з овочами в чашу блендера, приправити спеціями, додати коньяк і подрібнити. Потім додати вершкове масло і акуратно розмішати ложкою (або знову збити блендером) до однорідності.
  4. Паштет розкласти по підготовлених баночках. За бажанням залити топленим маслом. Зберігати в холодильнику.

9. Житні оладки з кленовим сиропом

Для приготування знадобиться:

  • 200 г житнього хліба;
  • 100 г борошна млинців;
  • 1 яйце;
  • 200 мл молока;
  • 2 ст. ложки коричневого цукру;
  • сіль за смаком;
  • 30 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. Ложки розпушувача;
  • рослинне масло для смаження;
  • кленовий сироп для подачі.

житні оладки Рецепт приготування:

  1. Чорний хліб нарізати невеликими шматочками і залити гарячим молоком. Залишити для набухання до повного охолодження, після чого розім'яти до однорідного стану. Додати яйце, млинцеву борошно, сіль, розпушувач і перемішати.
  2. У чаші мультиварки розігріти рослинне і вершкове масло. Столовою ложкою викладати невеликі оладки і готувати в режимі "Жарка" по 2 хв з кожного боку. Перед подачею полити кленовим сиропом.

10. Сирна запіканка з курагою і родзинками

Для приготування знадобиться:

  • 1 кг сиру;
  • 5 яєць;
  • 200 г сметани;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г кураги;
  • 0,5 пакетика розпушувача;
  • терта цедра 1 апельсина;
  • 5 ст. ложок манної купи;
  • 200 г цукру.

Запіканка з курагою і родзинками Рецепт приготування:

  1. Сир, сметану, яйця, цукор з'єднати і збити. Додати манну крупу і знову збити. Родзинки і курагу залити гарячою водою на 5 хв. Воду злити, сухофрукти обсушити, курагу нарізати. Родзинки, курагу і цедру додати в масу і перемішати.
  2. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, викласти сирну масу, накрити кришкою і випікати запіканку в режимі "Випічка" протягом 30 хв. Остудити. За бажанням посипати цукровою пудрою і подати на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here