Котлети по-київськи - найсмачніше, на мій погляд, блюдо, яке можна приготувати з курячої грудки. Якщо лінь возитися з філе, на допомогу приходить фарш з грудки. У цьому рецепті з фото я детально розповім, як приготувати котлети по-київськи з фаршу, щоб вони вийшли соковитими і смачними. При приготуванні важливо, щоб в процесі смаження розтануло вершкове масло не вирвалося на волю (з котлет), тому ретельно панірують котлетки, не залишайте ні міліметра без "пишною шубки" з сухарів.

Для котлет по-київськи з фаршу також важливо охолоджувати фарш і сформовані котлети, тому не нехтуйте цими рекомендаціями.
- Час приготування: 45 хвилин
- Кількість порцій: 5
Інгредієнти для котлет по-київськи
- 650 г курячого фаршу;
- 50 г петрушки;
- 50 г масла вершкового;
- 1 велике яйце;
- 3-4 столові ложки пшеничного борошна;
- 3-4 столові ложки панірувальних сухарів;
- сіль, перець, топлене масло;
- 50 г зеленої цибулі для подачі;
- молода картопля на гарнір.
Спосіб приготування котлет по-київськи
Охолоджений фарш з курячого філе кладемо в миску, солимо і перчимо свіжо перцем за смаком. Ретельно вимішуємо фарш, краще руками, як тісто. Потім прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

На обробній дошці розгортаємо рулон харчової плівки, відрізаємо потрібний шматок. На плівку кладемо охолоджений приправлений фарш для котлет по-київськи, формуємо овальну корж товщиною близько сантиметра. На одну порцію потрібно 150 грам фаршу.

Вершкове масло, нагріте до кімнатної температури, розтираємо з дрібно посіченою петрушкою, додаємо дрібку солі. За бажанням можна додати пропущений через часниковий прес зубець часнику.
Ділимо масло з зеленню на 5 рівних частин, формуємо невеликі циліндри. У центр коржі з фаршу кладемо циліндр з масла.

Акуратно згортаємо товсті овальні котлети по-київськи з шматочком масла всередині. Харчова плівка в цьому дуже допомагає, проте можна ліпити їх і мокрими руками, теж виходять рівними.

Далі паніруємо котлетки по-київськи в пшеничній муці. Паніруємо ретельно, щоб не залишалося припудрених місць.

Виделкою збиваємо сире куряче яйце, занурюємо котлетки по-київськи спочатку в збите яйце, потім паніруємо в сухарях, знову в яйці і знову в сухарях. В результаті вийде досить товста скоринка з панірування.
На цьому етапі прибираємо готовий напівфабрикат в холодильник на 15 хвилин, це важливо.

Нагріваємо в сковороді топлене масло, кладемо котлетки на розігріту сковороду, смажимо до золотистої скоринки з двох сторін. Стебла зеленої цибулі розрізаємо вздовж навпіл, підсмажуємо поруч на сковороді.

На гарнір відварюємо молоду картоплю, потім розрізаємо бульби навпіл, обсмажуємо в розігрітій топленому маслі до золотистого кольору, посипаємо кропом і сіллю.

Сервіруємо тарілку - кладемо котлету по-київськи з фаршу, зверху обсмажений цибулька, поруч смажену картоплю і трохи свіжих овочів. Смачного!

Котлети по-київськи зазвичай готують з тонко нарізаних пластів курячого філе, проте з фаршу теж виходить дуже смачно і набагато простіше.
Спробуйте приготувати! Смачного!