Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Куряче філе на пару з гарніром з тушкованої капусти

0
217

Куряче філе на пару готувати дуже просто. Не вірте тим, хто каже, що м'ясо виходить сухим, вони просто не вміють його готувати! Існує кілька простих прийомів зберегти курячу грудку соковитою. По-перше, шматки м'яса повинні бути досить товстими (1,5-2 сантиметри). По-друге, його потрібно обов'язково в що-небудь загорнути, щоб пара не змивав спеції. Для цих цілей підходять листя цибулі порею або виноградне листя. По-третє, готувати грудку потрібно не більше 8 хвилин, а потім дати їй "відпочити".

Куриное филе на пару с гарниром из тушёной капусты
Куряче філе на пару з гарніром з тушкованої капусти

На гарнір до парової курці приготуйте тушковану капусту зі спеціями. З імбиром, куркумою і болгарським перцем - це традиційне блюдо стане відмінним доповненням до соковитою курочку.

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 2

Інгредієнти для курячого філе на пару з гарніром з тушкованої капусти

  • 280 г філе з курячої грудки;
  • 100 г цибулі порею;
  • 250 г білокачанної капусти;
  • 100 г болгарського перцю;
  • 150 г моркви;
  • 10 г імбиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 перчик чилі;
  • 3 г зерен гірчиці;
  • 3 г меленої куркуми;
  • 5 г паприки меленої;
  • 10 мл олії оливкової;
  • сіль.

Спосіб приготування курячого філе на пару з гарніром з тушкованої капусти

Філе курячої грудки розкриваємо "метеликом" і розрізаємо на дві частини. Якщо грудка велика, то для двох порцій достатньо половини "метелики", яку потрібно розрізати на два шматки товщиною приблизно 1,5-2 сантиметри.

Потім маринуємо курку - посипаємо меленою паприкою і дрібною сіллю за смаком, цих приправ досить для приготування на пару.

Разделываем и маринуем куриную грудку
Обробляє і маринуємо курячу грудку

У каструлю з киплячою водою кладемо на 1 хвилину два великих зелених листа цибулі порею. Дістаємо порей з окропу, охолоджуємо в холодній воді. Загортаємо м'ясо в листя, кладемо на решітку пароварки. Готуємо 7-8 хвилин.

Виймаємо готове м'ясо з пароварки, кладемо на тарілку, залишаємо "відпочивати" 5 хвилин.

Заворачиваем куриные грудки в бланшированные листья порея и готовим на пару
Загортаємо курячі грудки в бланшірованние листя порею і готуємо на пару

Готуємо гарнір - тушковану капусту

У жаровні нагріваємо рафінована оливкова олія. Обсмажуємо півхвилини дрібно нарізаний корінь імбиру і стручок червоного чилі без насіння і перегородок. Потім додаємо порубаний або пропущений через прес часник і готуємо ще півхвилини.

В разогретом масле обжариваем имбирь, острый перец и чеснок
У розігрітій олії обсмажуємо імбир, гострий перець і часник

Світлу частину стебла цибулі порею ріжемо кільцями, кидаємо в жаровню, смажимо 2 хвилини.

Добавляем в обжарку нарезанный лук порей
Додаємо в обжарку нарізану цибулю порей

Нарізаємо тонкими скибочками свіжу моркву, відправляємо до цибулі.

Добавляем тонко нарезанную морковь
Додаємо тонко нарізану моркву

Болгарський перець чистимо від насіння і перегородок, ріжемо невеликими кубиками, кладемо слідом за морквиною.

Добавляем нарезанный кубиками сладкий болгарский перец
Додаємо нарізану кубиками солодкий болгарський перець

Білокачанну капусту шаткуємо тонкими смужками, чим тонше, тим швидше приготується гарнір. Додаємо капусту до решти інгредієнтів, насипаємо приблизно 5 г дрібної солі. Закриваємо жаровню щільно, тушкуємо на тихому вогні 15 хвилин.

Добавляем к обжаренным овощам нашинкованную капусту
Додаємо до обсмаженою овочам нашатковану капусту

Приблизно через 7 хвилин насипаємо мелену куркуму, зерна гірчиці і мелену червону паприку.

Посыпаем тушеную капусту специями
Посипаємо тушковану капусту спеціями

За 5 хвилин до готовності знімаємо кришку і випаровуємо рідина на середньому вогні.

За 5 минут до готовности открываем крышку и выпариваем жидкость
За 5 хвилин до готовності відкриваємо кришку і випаровуємо рідина

На тарілку кладемо порцію тушкованої капусти, зверху - нарізане товстими скибочками куряче філе, приготоване на пару. Посипаємо блюдо цибулею і зернами гірчиці за смаком. Смачного!

Куриное филе на пару с гарниром из тушёной капусты
Куряче філе на пару з гарніром з тушкованої капусти

Куряче філе на пару з гарніром з тушкованої капусти, приготоване з мінімальною кількістю масла, підійде тим, хто піклується про свою фігуру і готує здорову їжу!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here