Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Курячі котлети – простий рецепт

0
89

Мікрохвильова піч позбавляє вас від такого заморочливого заняття, як жарка на плиті. Курячі котлети, приготовані за цим рецептом в мікрохвильовці, ніколи не розваляться, і при цьому вийдуть соковитими і смачними. Рецепт курячих котлет в мікрохвильовці простий, він під силу недосвідченим кухарям. Набір інгредієнтів мінімальний - в цих котлетах тільки м'ясо, цибулю і приправи. Булку, манну крупу та інші збільшують обсяг порції (і талії!) Добавки, залишаємо для інших рецептів.

Куриные котлеты в микроволновке
Курячі котлети в мікрохвильовці

Листя порею, в які загорнуті котлети, в принципі їстівні, але основна їх функція - зберегти сік і не дати прилипнути!

Маленький секрет, який допоможе вам готувати котлети з фаршу. Добре рубайте і вимішують фарш, при цьому з м'яса виділяється білок, він допомагає склеїтися інгредієнтів. У результаті вийдуть щільні котлетки, соковиті всередині.

  • Час приготування: 25 хвилин
  • Кількість порцій: 2

Інгредієнти для курячих котлет

  • 300 г курячого фаршу;
  • 110 г ріпчастої цибулі;
  • 30 г цибулі порею;
  • 3 г меленого червоного перцю;
  • 13 мускатного горіха;
  • 3 г морської солі;
  • 1 стручок перцю чилі;
  • рослинне масло для смаження, вершкове масло.

Спосіб приготування курячих котлет в мікрохвильовці

Звичайно, найпростіше використовувати готовий курячий фарш для котлет. Однак врахуйте, що в промислових масштабах в нього потрапляє все те, що зазвичай господині відправляють в сміттєвий бак - куряча шкіра, жир, сухожилля.

Перемолоти куряче м'ясо в м'ясорубці або кухонному комбайні можна за пару хвилин, а куряче філе і зовсім достатньо порубати заточеним ножем на дошці.

Загалом, відміряє потрібну кількість фаршу, кладемо в миску.

Проворачиваем куриное мясо для фарша
Провертає куряче м'ясо для фаршу

Велику головку ріпчастої цибулі рубаємо дрібно. У сковороді з антипригарним покриттям нагріваємо рафінована рослинна олія, додаємо шматочок вершкового. Кладемо порубаний лук в розтоплене масло, посипаємо дрібкою солі, пасеруємо до прозорого стану 5 хвилин.

Коли цибуля трохи охолоне, додаємо його в миску.

Добавляем к мясу пассерованный репчатый лук
Додаємо до м'яса пасеровану ріпчасту цибулю

З стебла цибулі порею знімаємо два широких зелених листа. Світло зелену частину порею нарізаємо тонкими кільцями, додаємо до фаршу і пасерувати цибулі.

Нарезаем лук порей
Нарізаємо цибулю порей

Невеликий стручок червоного чилі ріжемо навпіл, прибираємо насіння і перегородки. Нарізаємо дрібно половинку чилі.

13 мускатного горіха трьом на дрібній тертці. Приправляємо фарш меленим червоним перцем, нарізаним чилі, мускатним горіхом, насипаємо морську сіль.

Нарезаем острый перец чили, добавляем специи, мускатный орех и соль
Нарізаємо гострий перець чилі, додаємо спеції, мускатний горіх і сіль

Ретельно змішуємо інгредієнти. Можна викласти їх на обробну дошку і порубати ножем.

Потім ліпимо дві великі довгасті котлети, прибираємо в холодильник на кілька хвилин.

Перемешиваем куриный фарш и формируем котлеты
Перемішуємо курячий фарш і формуємо котлети

У киплячу воду опускаємо на півхвилини зелене листя порею. Як тільки вони стануть м'якими і податливими, перекладаємо в миску з холодною водою.

Дістаємо котлети з холодильника, обертаємо пореєм.

Далі можна використовувати спеціальні грати для приготування на пару в мікрохвильовці або просто налити трохи води в форму і накрити її спеціальним ковпаком для печі СВЧ.

Ставимо форму в мікрохвильовку, включаємо потужність 750-800 Вт, готуємо 11 хвилин.

Оборачиваем котлеты размягченными листьями порея и ставим готовиться в микроволновую печь
Обертаємо котлети розм'якшеними листям порею і ставимо готуватися в мікрохвильову піч

Готові курячі котлети посипаємо кільцями порею і червоного чилі, подаємо на стіл з салатом зі свіжих овочів.

Куриные котлеты в микроволновке
Курячі котлети в мікрохвильовці

Курячі котлети, приготовані в мікрохвильовій печі готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here