Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Курячі котлети з грибами і кабачками

0
191

Курячі котлети з грибами і кабачками - рецепт для літніх і осінніх деньків, коли в городі встигають овочі, з лісу тягне грибним духом, а до обіду на дачі хочеться приготувати що-небудь просте, але смачне. Щоб котлетки не розвалювалися, добре тримали форму, обов'язково ретельно відіжміть сік з тертого кабачка, а також додайте інгредієнт, який буде вбирати вологу. Це можуть бути вівсяні пластівці швидкого приготування, висівки з вівса або пшениці, панірувальні сухарі, звичайний білий батон. На той випадок, якщо жодного з цих інгредієнтів у вас не виявиться, підійде манка або пшеничне борошно.

Куриные котлеты с грибами и кабачками
Курячі котлети з грибами і кабачками

Лісові гриби обов'язково відваріть до готовності, а ось печериці з магазину можна обсмажити разом з цибулею, вони не вимагають тривалої термічної обробки.

  • Час приготування: 1 година
  • Кількість: 10 штук

Інгредієнти для приготування курячих котлет з грибами і кабачками:

  • 500 г курячої грудки;
  • 250 г кабачків;
  • 60 г червоної цибулі;
  • 150 г варених лісових грибів;
  • яйце;
  • 50 г вівсяних пластівців;
  • пучок петрушки;
  • чайна ложка меленої паприки;
  • 15 г вершкового масла;
  • рослинне масло для смаження.

Спосіб приготування курячих котлет з грибами і кабачками.

Молодий кабачок чистимо від шкірки, трьом на крупній тертці. Додаємо половину чайної ложки солі, перетираємо руками. Ми залишаємо на 5-7 хвилин, щоб сіль витягнула вологу, потім віджимаємо. Можна загорнути натерті овочі в марлю і добре вичавити руками.

Натираем кабачки и присаливаем
Натираємо кабачки і присаливаем

Знімаємо з кісток куряче м'ясо, прибираємо шкіру. Пропускаємо через м'ясорубку або рубаємо м'ясо гострим ножем прямо на обробній дошці. Змішуємо м'ясний фарш із тертими овочами.

Куриный фарш смешиваем с натертыми кабачками
Курячий фарш змішуємо з натертими кабачками

Розбиваємо в миску куряче яйце, воно послужить своєрідним цементом - зв'яже разом всі інгредієнти.

Вбиваем в фарш куриное яйцо
Забиваємо в фарш куряче яйце

Приправляємо меленої солодкої паприкою і можна приступати до грибний складової нашого страви.

Добавляем молотую паприку
Додаємо мелену паприку

Червоний цибулю або цибулю шалот рубаємо дрібно. Обсмажуємо до прозорості на сковороді в суміші з рослинного і вершкового масла.

Обжариваем нарезанный красный лук или лук шалот
Обсмажуємо нарізану червону цибулю або цибулю шалот

Попередньо відварені до готовності боровики і підосичники дрібно ріжемо, додаємо в сковороду до цибулі, смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин, поки не випарується волога.

Обжариваем с луком отваренные и нарезанные грибы
Обсмажуємо з цибулею відварені і нарізані гриби

За 2-3 хвилини до готовності кидаємо в сковороду дрібно посічену петрушку, судячи з вашого смаку, її можна замінити кінзою або кропом.

За 2-3 минуты до готовности добавляем нарезанную зелень
За 2-3 хвилини до готовності додаємо нарізану зелень

Додаємо грибну обсмажування в миску, насипаємо вівсяні пластівці, або будь-який інший наповнювач, який вбере вологу, солимо за смаком, замішуємо фарш. Ставимо його в холодильник на 20 хвилин.

Залишати фарш в холодильнику не обов'язково, можна відразу смажити, але, постоявши трохи на холоді, інгредієнти легше зліпити, так як вівсяні пластівці просочаться соками і разбухнут.

Смешиваем грибную обжарку и куриный фарш с кабачками
Змішуємо грибну обсмажування і курячий фарш з кабачками

Ліпимо акуратні котлетки невеликого розміру. Розігріваємо сковороду з товстим дном, змащуємо рослинним маслом. Смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Потім складаємо все разом, закриваємо кришкою, доводимо до готовності на самому тихому вогні 10 хвилин.

Лепим и обжариваем котлеты с обеих сторон
Ліпимо і обсмажуємо котлети з обох сторін

Подаємо курячі котлети з грибами і кабачками гарячими зі свіжим салатом, картопляним пюре і домашнім соусом. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Куриные котлеты с грибами и кабачками
Курячі котлети з грибами і кабачками

До речі, з холодними курячими котлетами можна приготувати дуже смачні бутерброди.

Курячі котлети з грибами і кабачками готові. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here