Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Котлети курячі з імбиром по-східному – простий рецепт

0
479

Котлети курячі з імбиром не обов'язково повинні бути нудними і банальними. Є безліч способів приготувати звичний продукт екзотичним способом, наприклад, загорнути фарш зі східними приправами в шкіру від стегенець. Це дає багато переваг в порівнянні зі звичайними котлетами, які ви смажите на пательні. По-перше, шкіра підтримає форму і не дозволить фаршу розвалитися, тому можна обійтися без яєць і батона. По-друге, котлета виглядає привабливо і навіть трохи святково. По-третє, якщо додати в фарш екзотичні приправи - свіжий імбир, гострий чилі, каррі, то вийде печеня в східному стилі, пекуче і ароматне. Звичайно, на приготування цих котлет знадобиться трохи більше часу, ніж на простий рецепт, але зате можна порадувати близьких чимось новеньким, смачним, до того ж, зовсім недорогим.

Куриные котлеты с имбирём и чили – жаркое в восточном стиле
Курячі котлети з імбиром і чилі - спекотне в східному стилі
  • Час приготування: 1 година
  • Порції: 6

Інгредієнти для приготування котлет курячих з імбиром по-східному

  • 700 г курки (стегна або стегенця);
  • 5 см свіжого кореня імбиру;
  • 2 стручки перцю чилі;
  • 100 г цибулі порею;
  • 3 зубчики часнику;
  • 500 г картоплі;
  • 2 великі цибулини;
  • мелена паприка, каррі, оливкова олія.
Для куриных котлет лучше подходят окорока
Для курячих котлет краще підходять окосту

Спосіб приготування котлет курячих з імбиром по-східному

Для цієї страви найкраще підійдуть курячі стегенця, так шматок шкіри, в які завернемо котлети, виходить більше. Можна готувати котлети з стегон, але тоді доведеться перев'язувати їх кулінарної ниткою з двох сторін.

Аккуратно снимаем кожу, отделяем мясо от костей
Акуратно знімаємо шкіру, відокремлюємо м'ясо від кісток

Обробляє курячі ніжки - акуратно знімаємо шкіру, намагаючись не пошкодити її цілісність, шкіра з ніжок знімається як панчоху. Відокремлюємо м'ясо від кісток, для невеликих котлет досить м'яса з стегон, гомілки можна залишити і приготувати з них що-небудь в індійському стилі.

Нарезаем куриное мясо и добавляем овощи
Нарізаємо куряче м'ясо і додаємо овочі

Куряче м'ясо нарізаємо дуже дрібно, щоб котлети вийшли соковитими, не потрібно користуватися м'ясорубкою. У ступі розтираємо часник, сіль і перець чилі, додаємо в фарш, туди ж відправляємо нарізану тонкими кільцями цибулю порей. Корінь імбиру очищаємо від шкірки, натираємо в фарш на дрібній тертці.

Маринуем куриную кожицу для куриных котлет
Маринуємо курячу шкірку для курячих котлет

Курячу шкіру приправляем меленою паприкою, сіллю і сумішшю каррі для м'яса, ретельно натираємо її цими ароматними приправами.

Делаем котлеты
робимо котлети

Зав'язуємо лляної мотузкою або кулінарною ниткою курячу шкіру, начиняє її невеликою порцією фаршу, заповнюючи ніжку приблизно наполовину. Вільний шматок шкіри обертаємо навколо котлети, краю підвертаємо всередину.

На противень выкладываем котлеты, лук и картофель
На деко викладаємо котлети, цибулю і картоплю

Нарізаємо товстими кільцями дві великі цибулини, укладаємо їх на дно вогнетривкої форми, цей спосіб дозволить вам отримати не пригорає спекотне. На цибулю кладемо курячі котлети і часточки картоплі. Я раджу завжди відварювати картопля в мундирі до напівготовності перед запіканням. Сенс в тому, що картопля вбере менше жиру, а скоринка вийде золотистої і хрусткою. Поливаємо спекотне оливковою олією, картопля солимо.

Запекаем куриные котлеты примерно 30 минут, до образования румяной корочки
Запікаємо курячі котлети приблизно 30 хвилин, до утворення рум'яної скоринки

Ставимо деко з котлетами в розігрітий до 180 градусів духовку, запікаємо приблизно 30 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.

Куриные котлеты с имбирём и чили и запечённым картофелем
Котлети курячі з імбиром по-східному і запеченою картоплею

Подаємо курячі котлети з скибочками золотистої картоплі гарячими, прикрашаємо зеленою цибулею.

Котлети курячі з імбиром по-східному готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here