Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

8 рецептів літніх салатів зі свіжою зеленню

0
41

Якщо спробувати літо на смак, то ви обов'язково відчуєте легкість і свіжість. Адже на чолі обіднього столу буде зелень: листя салату, кріп, петрушка, селера, рукола, шпинат, щавель, а також перший коренеплід - редис. Зробіть з них оригінальні салати і піднесіть вітамінний подарунок своєму організму!

1. Зелений салат з огірками

Зелений салат з огірками / Зелений салат з огірками

Для приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 100 г листового салату;
  • 50 г руколи;
  • 3 стебла селери;
  • 2 огірка;
  • 100 г очищених волоських горіхів;
  • 2 гілочки м'яти;
  • 1 зубчик часнику;
  • сік 1 лайма;
  • 150 мл натурального йогурту;
  • сіль, мелений чорний перець.

Рецепт приготування:

  1. Яйця зваріть круто, остудіть і очистити. Кожне розріжте на четвертинки. Листя салату і рукколу вимити, обсушити і нарвіть.
  2. Селера вимити, обсушити і наріжте скибочками. Огірок вимийте, розріжте уздовж навпіл і наріжте напів-кружечками.
  3. Горіхи підрум'яньте на сковороді без жиру і дайте охолонути. Листя салату, руколу, селера та огірки перемішайте і складіть в салатник.
  4. Для соусу вимийте м'яту, обсушити і дрібно наріжте. Часник очистіть і пропустіть через прес. З'єднайте з соком лайма, м'ятою і натуральним йогуртом. Посоліть і поперчіть. Соусом заправте салат, посипте горіхами і подайте на стіл.

2. Салат "Фантазія"

КСалат Фантазія / Фото: К. Виноградов Салат "Фантазія"

Для приготування знадобиться (на 4 персони):

  • 2 стручки червоного солодкого перцю;
  • 400 г відвареної картоплі;
  • 8 ст. ложок оливкової олії;
  • 150 г листя різних салатів;
  • 300 г буженини;
  • 1 ч. Ложка порошку каррі;
  • 2 ст. ложки лимонного соку;
  • 200 г маленьких кульок сиру моцарелла;
  • мелений чорний перець;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Духовку розігрійте до 200 ° C. Стручки солодкого перцю розрізати навпіл, видаліть насіння, потім викладіть на вистелений папером для запікання деко шкіркою вгору і поставте в духовку на 10 хв.
  2. Накрийте перець мокрим рушником і дайте охолонути. Потім обережно зніміть з стручків шкірку, а м'якоть наріжте смужками.
  3. Картопля наріжте часточками, покладіть на деко, посоліть, поперчіть, збризніть 1 ст. ложкою олії і поставте в духовку на 20 хв.
  4. Листя салатів переберіть, промийте холодною проточною водою, добре обсушити і нарвіть шматочками.
  5. Буженину наріжте смужками. Каррі змішайте з 3 ст. ложками олії і змастіть картопля на деку. Викладіть до нього буженину і поставте в духовку на 3 хв.
  6. Для заправки лимонний сік змішайте з маслом, що залишилося. Солодкий перець, листя салатів, картопля і буженину обережно перемішайте з моцарелою. Полийте заправкою і подайте на стіл.

3. Німецький картопляний салат

Німецький картопляний салат / Німецький картопляний салат

Для приготування знадобиться (на 4 порції):

  • 5 картоплин;
  • 5 скибочок салямі;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 мариновані огірки;
  • 1 ст. ложка рослинного масла;
  • 1 ст. ложка білого винного оцту;
  • 1 ч. Ложка гірчиці діжонської;
  • 4 ст. ложки оливкової олії;
  • пучок кропу;
  • сіль, перець за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистити, вимити, покласти в підсолену воду і варити до готовності протягом 20-25 хв.
  2. Цибулю і часник очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник - невеликими скибочками. Мариновані огірки нарізати маленькими кубиками.
  3. У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і часник протягом 6-7 хв до золотистої скоринки, перекласти в миску.
  4. З каструлі з картоплею злити воду. Злегка розім'яти картоплю виделкою і, не охолоджуючи, змішати з огірками, обсмаженою цибулею і часником. Дати картопляної маси повністю охолонути.
  5. Розігріти сковороду, на якій смажився цибулю, і обсмажити салямі протягом 7 хв. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався надлишок жиру. Нарізати ковбасу невеликими шматочками.
  6. В окремій ємності збити оливкову олію, білий винний оцет, ложку дижонской гірчиці. Картопляну масу викласти в миску і змішати з салямі. Приправити до смаку сіллю і перцем.
  7. Кріп вимити, обсушити і дрібно нарізати. Полити салат заправкою, перемішати і посипати кропом.

4. Салат з редискою і шпинатом

Салат з редискою і шпинатом / Салат з редискою і шпинатом

Для приготування знадобиться (на 4 порції):

  • 1 куряче філе;
  • 100 г сиру;
  • 1 ст. ложка крохмалю;
  • 1 огірок;
  • 4 коренеплоду редису;
  • по 50 г зелені кропу і петрушки;
  • 100 г шпинату;
  • 100 мл натурального йогурту;
  • 1 зубчик часнику;
  • мелений чорний перець;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе відваріть до готовності, дайте охолонути і наріжте скибочками.
  2. Духовку розігрійте до 180 ° C. Сир натріть на крупній тертці, розкладіть невеликими колами на деку. Як тільки сирна маса розплавиться, обережно зніміть кожне коло і помістіть на перевернуті чашки, змащені олією. Обережно притисніть руками і дайте охолонути. Потім зніміть з чашок.
  3. Для салату огірок вимийте і наріжте скибочками, редис - кружечками. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарубати (кілька гілочок відкладіть для прикраси).
  4. Шпинат вимити, обсушити і нарвіть. Все обережно перемішайте з курячим філе і розкладіть по сирним кошиках.
  5. Для заправки часник очистіть і пропустіть через прес, змішайте з йогуртом, посоліть і поперчіть. Соусом полийте салат в кошиках, прикрасьте зеленню і подайте на стіл.

5. Свіжий салат з редискою і яйцем

Свіжий салат з редискою і яйцем / Свіжий салат з редискою і яйцем

Для приготування знадобиться:

  • 2 свіжі огірки;
  • 300 г редиски;
  • 2 черешки селери;
  • 2 варені яйця;
  • 120 г сметани;
  • 1/4 ч. Ложки солі;
  • 1 ч. Ложки гірчиці дижонской;
  • 200 г руколи;
  • 1 гілочка м'яти для прикраси.

Рецепт приготування:

  1. Огірки, редис, селера і листя руколи вимити холодною водою, обсушити. Огірки очистити від шкірки, у редиски зрізати хвостики.
  2. Огірки нарізати скибочками, редис і селеру - кружальцями. Яйця очистити, розрізати навпіл. Все, крім яєць і руколи, з'єднати і перемішати.
  3. Для соусу сметану, сіль, гірчицю і 100 г руколи з'єднати, збити в блендері.
  4. На плоске блюдо викласти залишилася рукколу, зверху - салат. Полити соусом. Прикрасити половинками яєць і листочками м'яти.

6. Салат з сиром "Легкий"

Салат з сиром Легкий / Салат з сиром "Легкий"

Для приготування знадобиться:

  • 1 яблуко;
  • 1 цибулина;
  • 100 г руколи;
  • 100 г листового салату;
  • 50 г моцарели;
  • 50 г ядер волоських горіхів;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки соку лимона;
  • 1 ст. ложки меду;
  • сіль, перець і зелень петрушки за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Рукколу і листя салату вимити, обсушити і крупно порвати. Горіхи обсмажити на сухій сковороді і подрібнити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, сир - пластинами. Яблуко очистити, нарізати тонкими скибочками і скропити соком лимона.
  2. Для соусу з'єднати мед, оливкова олія, сіль, перець і добре перемішати. Зелень, цибуля і яблуко полити соусом, акуратно перемішати і дати постояти 10 хв. Викласти готовий салат в салатник, прикрасити сиром, горіхами і петрушкою.

7. Салат із щавлю і редиски

Салат із щавлю і редиски / Салат із щавлю і редиски

Для приготування знадобиться:

  • 150 г щавлю і шпинату;
  • 150 г редиски;
  • 1-2 огірка;
  • 1/3 банки консервованого зеленого горошку;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 40 г сметани;
  • 1/4 ч. Ложки солі;
  • щіпка цукру;
  • 1/2 ч. Ложки гірчиці
  • 1/3 ч. Ложки лимонного соку.

Для заправки:

  • 30 г сметани;
  • 1/4 ч. Ложки солі;
  • 1/2 ч. Ложки цукру;
  • 1/2 ч. Ложки гірчиці;
  • 1/3 ч. Ложки лимонного соку.

Рецепт приготування:

  1. Яйця відварити протягом 10 хв, охолодити, очистити. Зелений горошок викласти на сито. Дати рідини повністю стекти.
  2. Зелень вимити під струменем холодної проточної води, обсушити серветкою.
  3. Половину листя салату відкласти для прикраси, іншу половину порвати руками. Великі листя щавлю і шпинату згорнути трубочкою і нарізати. Маленькі листочки залишити цілими.
  4. Редис вимити, обсушити, зрізати "хвостики". Нарізати кружечками. Огірки розрізати вздовж, нарізати напівкружечками.
  5. З'єднати нарізану зелень, 1/3 редису і огірка, перемішати. Викласти на тарілку, вистелену листям салату. Яйця розрізати на четвертинки, викласти зверху. Що залишився редис розкласти по краях тарілки навколо салату.
  6. Для заправки в сметану додати цукор, сіль і гірчицю. Добре розтерти. Полити салат заправкою і прикрасити маленькими листочками шпинату і щавлю.

8. Салат з редискою і кунжутом

Салат з редискою і кунжутом / Салат з редискою і кунжутом

Для приготування знадобиться:

  • 1/2 качана пекінської капусти;
  • 2 помідори;
  • 2 огірка;
  • 2-3 стебла зеленої цибулі;
  • 300 г редиски;
  • 2 ст. ложки кунжуту.

Для соусу:

  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 1-2 ч. Ложки соку лимона;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі і зелень вимити. Капусту нашаткувати. Помідори нарізати часточками. Огірки розрізати уздовж навпіл і нарізати напівкружечками.
  2. У редиски зрізати хвостики і нарізати тонкими кружечками. Цибулю подрібнити. Кунжут, помішуючи, обсмажувати на сухій сковороді 1-2 хв.
  3. Для соусу з'єднати оливкова олія, сік лимона і сіль, збити міксером. Всі підготовлені інгредієнти з'єднати, перемішати. Заправити салат соусом, викласти в салатник і подати на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here