Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Мафіни на кефірі з начинкою з суниці

0
267

Мафіни на кефірі з начинкою з суниці - смачний річний десерт, яким можна побалувати себе в суничний сезон. Мафіни, на мій погляд, відмінна упаковка для будь-якої ягідної начинки, будь то чорниця, ожина, малина або суниця. У густе солодке тісто можна вмішати будь-яку начинку і менше ніж за годину приготувати смачні мафіни. До речі, лісові ягоди теж підійдуть для рецепта, вони дуже ароматні і смачні.

Маффины на кефире с начинкой из земляники
Мафіни на кефірі з начинкою з суниці

Той, хто винайшов мафіни, воістину робить добре ледачих ласунів! Адже на приготування маленького ласощі потрібно зовсім небагато часу, на відміну від випічки тортів, пирогів або чізкейк. Мафіни ви встигнете спекти до сніданку, якщо є в запасі зайві півгодини.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування мафінів на кефірі з начинкою з суниці:

  • 1 стакан суниці;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г кефіру;
  • 175 г цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • цукрова пудра, сіль, сода, рослинне масло.

Спосіб приготування мафінів на кефірі з начинкою з суниці.

Свіжий кефір або несолодкий йогурт наливаємо в глибоку ємність.

В миску наливаем кефир
У миску наливаємо кефір

Відміряємо необхідну кількість цукрового піску, змішуємо з кефіром. Щоб збалансувати смак, насипаємо дрібну кухонну сіль на кінчику ножа.

До речі, щоб надати випічці карамельний смак, замість білого цукру, спробуйте приготувати тісто з коричневим або додайте 2 столові ложки темного меду.

Добавляем сахар и размешиваем
Додаємо цукор і розмішуємо

Збиваємо інгредієнти віночком, розбиваємо в миску сире куряче яйце. Для приготування цієї кількості тесту одного великого яйця цілком достатньо.

Добавляем куриное яйцо
Додаємо куряче яйце

Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо до рідких інгредієнтів. Замість вершкового масла можна розтопити вершковий маргарин або використовувати рослинне масло без запаху.

Добавляем остывшее растопленное сливочное масло
Додаємо тепле розтоплене вершкове масло

Змішуємо рідкі інгредієнти з просіяного пшеничного борошном і розпушувачем, також додаємо 14 чайної ложі харчової соди.

Смешиваем жидкие ингредиенты и муку с добавлением разрыхлителя и соды
Змішуємо рідкі інгредієнти і борошно з додаванням розпушувача і соди

Замішуємо густе і однорідне тісто без грудок. Садову суницю кладемо в друшляк, обполіскувати холодною водою, обсушуємо на серветці. Додаємо ягоди в тісто, акуратно перемішуємо.

В тесто добавляем ягоды земляники и аккуратно перемешиваем
У тісто додаємо ягоди суниці і акуратно перемішуємо

Силіконові форми для кексів змащуємо зсередини рафінованим рослинним маслом без запаху. Наповнюємо форми тестом на 34, щоб залишалося місце для його підйому.

Форми ставимо на деко. У газовій духовці мафіни можуть пригоріти, тому я розміщую силікон в товсті металеві формочки. Для надійності можна налити в металеві формочки по столовій ложці гарячої води - на водяній бані випічка точно не пригорить.

Перекладываем тесто в формы для запекания и ставим в духовку
Перекладаємо тісто в форми для запікання і ставимо в духовку

Нагріваємо духовку до температури 180 градусів за Цельсієм. Встановлюємо деко з мафінів в центр нагрітого духової шафи. Печемо 20-25 хвилин.

Выпекаем маффины на кефире с начинкой из земляники 20-25 минут
Випікаємо мафіни на кефірі з начинкою з суниці 20-25 хвилин

Готові мафіни на кефірі з начинкою з суниці посипаємо цукровою пудрою і свіжої суницями. До столу подаємо з чашкою молока, вершків або чаю.

Готовые маффины посыпаем сахарной пудрой и украшаем земляникой
Готові мафіни посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо суницею

В ягідний сезон візьміть кілька видів ягід (малина, чорниця, суниця), розділіть тісто на 3 частини і спечіть 3 види мафинов одночасно. Різноманітність завжди приємно!

Мафіни на кефірі з начинкою з суниці готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here