Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Медові груші

0
154

Дивовижний, смачний і корисний фрукт - груша! Він дуже поживний і при цьому в груші велика кількість поживних речовин і небагато калорій. Це природне джерело енергії. Ще в Давньому Китаї груша символізувала довголіття, так як грушеві дерева дуже тривалі за свого життя. А аромат медової груші, яку я пропоную приготувати в цьому рецепті, не зрівняється просто ні з чим. Спробуйте і ви приготувати це смачне, просте і ароматне блюдо - медові груші.

Медовые груши
медові груші

Інгредієнти для медових груш

  • 1 кг твердих груш середньої величини,
  • ½ ст. ложки лимонного соку,
  • ¾ склянки темного ароматного меду (НЕ засахарённого),
  • 1 склянка цукру,
  • 1 стакан винного оцту,
  • ½ ч. Ложки кардамону;
  • по 6 зерен чорного запашного перцю і гвоздики;
  • ½ ч. Ложки кориці;
  • щіпка імбиру.
Ингредиенты для медовых груш
Інгредієнти для медових груш

Спосіб приготування медових груш

Груші вимийте і розріжте навпіл. Очистіть від шкірки, хвостиків і насіння. Щоб груші не потемніли, залийте їх кип'яченою водою, попередньо додавши в неї лимонний сік.

Очистите груши от кожуры, хвостиков и семечек и залейте водой
Очистіть груші від шкірки, хвостиків і насіння і залийте водою

Розітріть в ступці прянощі. У каструлю влийте винний оцет і мед, додайте цукор. Варіть, постійно помішуючи, на повільному вогні до повного розчинення цукру.

Смешайте винный уксус, сахар, мед и пряности, варите до растворения сахара
Змішайте винний оцет, цукор, мед і прянощі, варіть до розчинення цукру

Підкисленою воду з грушами перелийте в іншу каструлю (вода повинна ледь прикривати фрукти). Варіть близько 5 хв., Потім дістаньте груші і підсушіть.

Варите груши 5 минут в подкисленной воде, в которой они были замочены
Варіть груші 5 хвилин в підкисленою воді, в якій вони були замочені

Вимийте банки і переверніть догори дном, щоб стекла вода. Поставте на деко і прогрійте в духовці. В остиглі банки викладіть груші.

В остывшие стерилизованные банки выложите груши
В остиглі стерилізовані банки викладіть груші

Додайте прянощі в оцтово-медовий маринад і доведіть до кипіння. Гарячим маринадом залийте груші, ретельно закрийте банки і охолодіть.

Горячим маринадом залейте груши и закройте банки крышками
Гарячим маринадом залийте груші і закрийте банки кришками

Каструлю наповніть холодною водою і поставте в неї банки. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть ще близько 7 хв. Дістаньте банки і остудіть. Зберігайте медові груші в прохолодному місці. Наша порада. Сироп найкраще варити в алюмінієвому або емальованій каструлі. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here