Зі звичайною вареною морквою, апельсиновою цедрою і куркумою можна спекти яскравий і вологий морквяний торт з чудовим смаком і ароматом. До такого торту підійде апельсиновий курд - заварний крем з апельсиновим соком. Насичений апельсиновий смак, який надає цьому невеликому торту цедра і сік, добре поєднується з солодкою морквою за кольором і за смаком.

- Час приготування: 65 хвилин
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти для морквяного торта з апельсиновим кремом
Для морквяного бісквіта:
- 140 г моркви;
- 2 ст. л. апельсинової цедри;
- 3 г куркуми;
- 3 яйця;
- 125 г борошна пшеничного;
- 65 г цукру.
Для апельсинового крему:
- 200 г апельсинів;
- 45 г вершкового масла;
- 15 г крохмалю;
- 55 г цукру;
- 1 яйце.
Для прикраси:
- 20 г гіркого шоколаду.
Спосіб приготування морквяного торта з апельсиновим кремом
Інгредієнти, які додадуть бісквіту яскравий помаранчевий колір: відварена і натерта на дуже дрібній тертці моркву, висушена або свіжа апельсинова цедра і мелена куркума. Інгредієнтів наведених в цьому рецепті досить для приготування невеликого торта (розмір форми 18х18 сантиметрів).

Готуємо тісто для бісквіта. Розтираємо жовтки і цукор. Морква, куркуму, апельсинову цедру і просіяне борошно змішуємо з розтертими жовтками. Окремо збиваємо білки до стійких піків. Акуратно втручаємося білки в помаранчеве тісто.

Форму змащуємо вершковим маслом. Присипаємо меленими сухарями або пшеничним борошном. Заповнюємо тестом.

Випікаємо морквяний бісквіт 30 хвилин. Температура 170 градусів. Перевіряємо готовність бамбуковою паличкою.

Робимо апельсиновий крем. Додаємо сік зі свіжого апельсина і знімаємо з нього тонкий шар цедри. Змішуємо цедру і сік з цукром, доводимо до кипіння, проціджуємо.
З'єднуємо яйце, остиглий і проціджений сік, розведений в холодній воді крохмаль. Заварюємо суміш, помішуючи, на невеликому вогні або водяній бані. У гарячий крем кладемо вершкове масло.



Проціджуємо крем крізь дрібне сито. Остиглий крем можна зберігати в холодильнику 10 днів.

Обрізаємо краю торта, щоб розкрити його яскравий колір. Поливаємо верх апельсиновим кремом.

Готовий торт прикрашаємо розтопленим шоколадом і часточкою свіжого апельсина.