Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Морквяний торт з апельсиновим кремом

0
501

Зі звичайною вареною морквою, апельсиновою цедрою і куркумою можна спекти яскравий і вологий морквяний торт з чудовим смаком і ароматом. До такого торту  підійде апельсиновий курд - заварний крем з апельсиновим соком. Насичений апельсиновий смак, який надає цьому невеликому торту цедра і сік, добре поєднується з солодкою морквою за кольором і за смаком.

Морковный бисквит с апельсиновым кремом
Морквяний торт з апельсиновим кремом
  • Час приготування: 65 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для морквяного торта з апельсиновим кремом

Для морквяного бісквіта:

  • 140 г моркви;
  • 2 ст. л. апельсинової цедри;
  • 3 г куркуми;
  • 3 яйця;
  • 125 г борошна пшеничного;
  • 65 г цукру.

Для апельсинового крему:

  • 200 г апельсинів;
  • 45 г вершкового масла;
  • 15 г крохмалю;
  • 55 г цукру;
  • 1 яйце.

Для прикраси:

  • 20 г гіркого шоколаду.

Спосіб приготування морквяного торта з апельсиновим кремом

Інгредієнти, які додадуть бісквіту яскравий помаранчевий колір: відварена і натерта на дуже дрібній тертці моркву, висушена або свіжа апельсинова цедра і мелена куркума. Інгредієнтів наведених в цьому рецепті досить для приготування невеликого торта (розмір форми 18х18 сантиметрів).

Ингредиенты для придания цвета
Інгредієнти для додання кольору

Готуємо тісто для бісквіта. Розтираємо жовтки і цукор. Морква, куркуму, апельсинову цедру і просіяне борошно змішуємо з розтертими жовтками. Окремо збиваємо білки до стійких піків. Акуратно втручаємося білки в помаранчеве тісто.

Готовим тесто для бисквита
Готуємо тісто для бісквіта

Форму змащуємо вершковим маслом. Присипаємо меленими сухарями або пшеничним борошном. Заповнюємо тестом.

Выкладываем тесто для бисквита в форму
Викладаємо тісто для бісквіта в форму

Випікаємо морквяний бісквіт 30 хвилин. Температура 170 градусів. Перевіряємо готовність бамбуковою паличкою.

Выпекаем бисквит в духовке
Випікаємо бісквіт в духовці

Робимо апельсиновий крем. Додаємо сік зі свіжого апельсина і знімаємо з нього тонкий шар цедри. Змішуємо цедру і сік з цукром, доводимо до кипіння, проціджуємо.

З'єднуємо яйце, остиглий і проціджений сік, розведений в холодній воді крохмаль. Заварюємо суміш, помішуючи, на невеликому вогні або водяній бані. У гарячий крем кладемо вершкове масло.

Cнимаем тонкий слой цедры
Cнімаем тонкий шар цедри
Завариваем апельсиновый крем
Заварюємо апельсиновий крем
Процеживаем приготовленный апельсиновый крем
Проціджуємо приготований апельсиновий крем

Проціджуємо крем крізь дрібне сито. Остиглий крем можна зберігати в холодильнику 10 днів.

Формируем морковный бисквит и покрываем его апельсиновым кремом
Формуємо морквяний торт і покриваємо його апельсиновим кремом

Обрізаємо краю торта, щоб розкрити його яскравий колір. Поливаємо верх апельсиновим кремом.

Морковный бисквит с апельсиновым кремом
Морквяний торт з апельсиновим кремом

Готовий торт прикрашаємо розтопленим шоколадом і часточкою свіжого апельсина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here