Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Минтай під соусом по-польськи

0
186

Минтай під соусом по-польськи - традиційне рибне блюдо, яке багатьом пам'ятається з дитинства, так як він часто подавали в шкільних їдальнях, у всякому разі, за часів мого дитинства. Багато хто не люблять варену рибу і марно; тут, як то кажуть у старому анекдоті, - ви просто не вмієте її готувати. Нічого складного в приготуванні немає, виходить смачно, поживно, корисно і, що також важливо в наші часи, бюджетно. Минтай - поширена промислова рибка, тому вона недорога і доступна. Не раджу купувати готове філе, краще витратити трохи часу і навчитися чистити цілі тушки, повірте, різниця дуже помітна.

Минтай отварной с польским соусом
Минтай під соусом по-польськи

Польський соус - це окрема історія, зіпсувати його неможливо, тому що це найпростіший соус з вершкового масла, варених яєць і лимонного соку. За бажанням в нього додають свіжу петрушку.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти для минтая під соусом по-польським

  • 650 г морозива минтая без голови;
  • 2 курячих яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 12 лимона;
  • 1 пучок петрушки;
  • лавровий лист;
  • чорний перець, зелений лук.

Спосіб приготування минтая під соусом по-польським

Свіжоморожений минтай дістаємо з морозильної камери за 2-3 години до приготування. У домашніх умовах краще розморожувати її на повітрі. Процес розморожування вважається закінченим, коли температура тушок минтая досягне значення -1 градус за Цельсієм.

Размораживаем минтай при комнатной температуре
Розморожуємо минтай при кімнатній температурі

Після розморожування чистимо минтай від луски скребком-теркою. Потім зрізаємо грудні, черевні і анальні плавники, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Вичищаємо тушки зсередини від кров'яних згустків і чорних плівок. Очищені тушки минтаю промиваємо в потокової воді.

Тепер розрізаємо підготовлений минтай на порції. На одну порцію потрібно 1-2 шматка.

Укладаємо шматки минтая в каструлю в один шар, додаємо пучок петрушки, кілька лаврових листочків, сіль за смаком. Наливаємо гарячу воду так, щоб вода була на 3 сантиметри вище рівня риби.

Чистим и моем рыбу
Чистимо і моєму рибу
Режем рыбу на порции
Ріжемо рибу на порції
Выкладываем рыбу в кастрюлю и заливаем водой
Викладаємо рибу в каструлю і заливаємо водою

Ставимо каструлю на плиту, нагріваємо до кипіння. Варимо 10-15 хвилин при повільному кипінні. Остужаем в бульйоні. Потім дістаємо шматки минтая шумівкою, відокремлюємо м'якоть від кісток. Основа для відвареного минтая з польським соусом готова.

Отвариваем рыбу
відварюємо рибу

Робимо польський соус. У сотейник кладемо нарізане невеликими кубиками вершкове масло. Розтоплюємо масло на маленькому вогні.

Растапливаем масло на огне для соуса
Розтоплюємо масло на вогні для соусу

Курячі яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо. Додаємо до розтопленого масла натерті на дрібній тертці або дрібно порубані яйця.

Добавляем к маслу отваренные яйца
Додаємо до маслу відварені яйця

Далі вичавлюємо в сотейник 2-3 чайні ложки лимонного соку, додаємо сіль за смаком і нагріваємо соус на маленькому вогні до температури 75 ° С.

Выжимаем лимон и нагреваем соус
Вичавлюємо лимон і нагріваємо соус

На тарілку викладаємо очищений від кісточок і шкіри минтай. До речі, щоб варена риба не заветріться, її потрібно до подачі зберігати в бульйоні або в вакуумному контейнері.

Выкладываем на тарелку отваренный минтай
Викладаємо на тарілку відварений минтай

На минтай викладаємо соус, посипаємо блюдо дрібно порубаним цибулькою, посипаємо чорним перцем, поливаємо свіжовичавленим лимонним соком, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо до столу з картопляним пюре. Смачного!

Выкладываем на минтай соус и посыпаем блюдо зеленью
Викладаємо на минтай соус і посипаємо блюдо зеленню

Минтай відвареної з польським соусом за цим рецептом виходить м'яким, білим, легко розділяється виделкою на шматочки. Спробуйте, буде дуже смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here