Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Рецепти здоров’я: чорноплідна горобина в домашній аптечці

0
44

Дозріла чорноплідна горобина - настав час готувати з неї компоти або варення, домашнє вино або наливки ... А ще - заготовлювати ягоди в якості лікарської сировини.

Чорноплідна горобина, або аронія, - цілюща ягода Чорноплідна горобина, або аронія, - цілюща ягода

Обов'язково враховуйте протипоказання, якщо плануєте вживати ягоди аронії або препарати на їх основі. Не забудьте порадитися зі своїм лікарем.

Заготовити ягоди можна і зараз, якщо ви цього ще не зробили. Їх збирають, очищають від гілочок, перебирають, видаляючи пошкоджені, а потім сушать у сушарці при температурі +40 ... + 50 градусів. Така сировина може зберігатися до нового врожаю.

  • Чорноплідна горобина з цукром

Зберігає свої цілющі властивості ягода, протерта з цукром в пропорції: 700 г цукру на 1 кг ягід. Зберігати такий засіб потрібно в холодильнику. Приймати 2 рази на день по 75-100 г для зниження артеріального тиску і зміцнення капілярів.

  • Відвар плодів чорноплідної горобини

20 г сушених плодів залити 1 склянкою окропу, нагрівати на водяній бані протягом 15 хвилин, охолодити при кімнатній температурі, процідити, сировину віджати. Довести кип'яченою водою до початкового об'єму і пити 3-4 рази на день по 0,5 склянки при підвищеному артеріальному тиску, атеросклерозі.

  • Настій плодів чорноплідної горобини

1 столові ложки сушених плодів залити 1 склянкою окропу, настоювати під кришкою при кімнатній температурі до охолодження, процідити. Приймати 2-3 рази на день до їди по 0,5 склянки при атеросклерозі, гіпертонії і для профілактики цих захворювань.

  • Трав'яний збір з чорноплідної горобини при атеросклерозі

Змішати узяті в рівних частках сушені плоди чорноплідної горобини, глоду криваво-червоного і суниці лісової. 2 столові ложки збору залити 0,5 л гарячої води, нагрівати протягом півгодини на киплячій водяній бані, потім наполягати при кімнатній температурі протягом 10 хвилин, процідити. Довести кількість отриманого відвару до початкового об'єму, долив кип'яченої води. Приймати 3-4 рази на день до їди по 0,5 склянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here