Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Котлети рибні з минтаю

0
39

Минтай - нежирна і недорога риба, тому рибні котлети з минтая вийдуть не тільки смачними, а й економними. Особливих секретів в приготуванні цього нехитрого страви немає, але деякі моменти важливі. По-перше, риба повинна бути холодною, можна її до кінця не розморожувати. По-друге, посуд - миску і ніж, також краще охолодити, іноді миску ставлять навіть на лід або на сніг. По-третє, щоб котлети вийшли пишними і не розвалювалися, в фарш, обов'язково, додають яйце, хлібний м'якуш і холодні вершки. По-четверте, і це, мабуть, найважливіше, запаніруйте котлетки в борошні, сухарях або манки, панірування збереже соки всередині і не дасть котлет розвалитися.

Рыбные котлеты из минтая
Котлети рибні з минтаю

Іноді в рибний фарш додають варену картоплю у вигляді пюре - 13 картоплі і 23 риби. Картопля замінює білий хліб, вбирає рибний сік при смаженні, щоб корисна рідина не витікала на сковороду. Захоплюватися добавками не варто, щоб замість рибних, у вас не вийшли хлібні або картопляні котлетки, як в їдальнях за часів радянського громадського харчування.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для рибних котлет з минтая

  • 1 кг минтая;
  • 2 яйця;
  • 50 мл жирних вершків;
  • 110 г ріпчастої цибулі;
  • 70 г білого хліба;
  • 30 г пшеничного борошна для панірування;
  • рослинне масло для смаження;
  • сіль.

Спосіб приготування рибних котлет з минтая

Свіжоморожений минтай кладемо на нижню полицю холодильника за 4-5 годин до приготування. Потім моєму, зчищають луску, видаляємо нутрощі, відрізаємо приблизно 13 тушки з боку хвоста. З шматків минтая знімаємо шкіру, зрізаємо філе з кісток гостро заточеним ножем.

Разделываем минтая на филе
Обробляє минтая на філе

З риб'ячих хвостів, шкіри і хребтів вийде навариста смачна юшка.

Нарезаем репчатый лук
Нарізаємо цибулю

Ріпчасту цибулю ріжемо кубиками. У фарш краще додати сиру цибулю, цибульний і рибний запахи добре уживаються один з одним.

Измельчаем в фарш лук, филе минтая и хлебный мякиш
Подрібнюємо в фарш цибуля, філе минтая і хлібний м'якуш

Філе минтая ріжемо дрібно, додаємо цибулю, замочений у воді і віджатий м'якуш білого хліба без кірки. Подрібнюємо продукти в кухонному комбайні до отримання однорідної маси.

Добавляем куриные яйца
Додаємо курячі яйця

Додаємо в миску два сирих курячих яйця, попередньо змішавши жовтки з білками.

Добавляем сливки и специи
Додаємо вершки і спеції

Наливаємо холодні вершки, насипаємо за смаком дрібну кухонну сіль. На цьому етапі можна додати спеції - тертий мускатний горіх, перець, порошок каррі. Ретельно вимішуємо фарш до отримання гладкою і однорідної маси. Місити можна міксером, якщо руками, то дуже швидко.

Формируем котлеты и обваливаем в панировочных сухарях
Формуємо котлети і обвалюють у панірувальних сухарях

Насипаємо на дошку пшеничне борошно (можна замінити сухарями або манкою). Мокрими руками формуємо довгасті котлетки, обвалюють з усіх боків в борошні.

Обжариваем рыбные котлеты из минтая
Обсмажуємо рибні котлети з минтая

У сковороду наливаємо 2-3 столові ложки рослинної олії для смаження. Як тільки масло розігріється, кладемо котлети, смажимо на сильному вогні до рум'яної скоринки з двох сторін приблизно 2 хвилини з кожного боку. Потім складаємо в жаровню, закриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні 10 хвилин. Можна томити рибні котлети в сметанному або томатному соусі - вийде блюдо з готовою підливою.

Рыбные котлеты из минтая
Рибні котлети з минтая

До столу рибні котлети з минтая подаємо гарячими. На гарнір зазвичай готують картопляне пюре, це класичне поєднання продуктів, яке багато хто любить ще з часів дитячого саду.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here