Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Салат з маринованих овочів – готуємо на зиму

0
183

Салат з маринованих овочів на зиму - хрустка закуска з сезонних продуктів, які прямо з грядки можна відправити на переробку. Овочеві салати на зиму неймовірно популярні домашні консерви, а серед них, на мій погляд, важливе місце займають мариновані салати.

Салат из маринованных овощей на зиму
Салат з маринованих овочів на зиму

Заготовки ці досить прості, важливо дотримуватися чистоти, вибирати тільки свіжі продукти без видимих пошкоджень, а маринад пробувати на смак.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість: 3 банки місткістю по 500 г

Інгредієнти для салату з маринованих овочів на зиму:

  • 1 кг білокачанної капусти;
  • 500 г моркви;
  • 300 г зеленого болгарського перцю;
  • 150 г ріпчастої цибулі;
  • 100 г стрілок часнику або 2 головки молодого часнику;
  • пучок петрушки і кропу.

Для марінадной заливки:

  • 50 мл 9% -го оцту;
  • 30 г цукрового піску;
  • 15 г солі;
  • 3 лаврові листки;
  • 3 ч.л. чорного перцю (горошини).

Спосіб приготування салату з маринованих овочів на зиму.

Знімаємо верхні листки з качана капусти, зазвичай їх не використовують для заготовок, але це не правило, а всього лише рекомендація. Капусту шаткуємо смужками товщиною приблизно пів сантиметра і складаємо в глибоку миску.

Шинкуем капусту
шаткуємо капусту

Морква замочуємо на кілька хвилин у холодній воді, ретельно відмиванням від піску, знімаємо ножем для чищення овочів тонкий шар шкірки. Нарізаємо моркву скибочками завтовшки 2-3 міліметри, додаємо до капусти.

Нарезаем ломтиками морковь
Нарізаємо скибочками моркву

Зелений болгарський перець чистимо від плодоніжок і насіння, м'якоть ріжемо кубиками розміром 1 х 1 сантиметр, додаємо до морквині з капустою. Ви можете використовувати перець будь-якого кольору, але поєднання зеленого перчика з помаранчевої морквою виходить досить веселим, а салат - по-літньому строкатим.

Нарезаем кубиками болгарский перец
Нарізаємо кубиками болгарський перець

Ріпчасту цибулю краще використовувати дрібний і молодий. Очищаємо його від лушпиння, невеликі цибулинки розрізаємо на чотири частини, великі ріжемо товстими кільцями. Стрілки часнику (беремо тільки молоді і ніжні пагони) нарізаємо шматочками завдовжки 2 сантиметри. Замість стрілок можна взяти звичайний часник - додаємо очищені від лушпиння зубчики цілком.

Нарезаем лук и добавляем чеснок
Нарізаємо цибулю і додаємо часник

Ретельно промиваємо під краном невеликий пучок кропу і петрушки. Зелень беремо разом з гілочками - вона потрібна для запаху.

Добавляем зелень
додаємо зелень

Робимо марінадную заливку. Наливаємо в сотейник 500 мл чистої води, насипаємо цукровий пісок і сіль, кладемо лаврушку і горошини чорного перцю. Ставимо сотейник на плиту, кип'ятимо 3-4 хвилини.

Готуємо банки - чисто вимитий посуд ставимо в розігріту до 120 градусів духовку або стерилізуємо над парою 5 хвилин.

Чисті банки заповнюємо овочевою сумішшю, ущільнювати не потрібно, достатньо зліг притиснути, щоб заповнилися порожнечі. Наливаємо в кожну банку по 2 столові ложки оцту, потім заливаємо овочі гарячим маринадом. У кожну баночку додаємо лавровий листок і перець.

Выкладываем салат в банки, добавляем уксус и заливаем маринадом
Викладаємо салат в банки, додаємо оцет і заливаємо маринадом

Закриваємо салат прокип'яченому кришками. Ставимо в ємність для стерилізації. Банки заливаємо нагрітої до 50 градусів водою (по плечики), доводимо до кипіння, стерилізуємо 10 хвилин, після того як закипить вода.

Салат из маринованных овощей на зиму
Салат з маринованих овочів на зиму

Стерилізовані банки закриваємо щільно, охолоджуємо при кімнатній температурі.

Зберігаємо заготовки в темному і прохолодному місці. Температура зберігання від +3 до +10 градусів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here