Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Салат з солодкого перцю з горошком і цукіні

0
121

Салат з солодкого перцю з цукіні і горошком ви можете приготувати на обід або вечерю, але не тільки! У процесі приготування підготуйте чисту тару для зберігання, заповніть її тушкованим салатом, прогрійте в уже нагрітої приблизно до 100 градусів духовці або стерилізують в каструлі з окропом - вийдуть заготовки на зиму.

Салат из сладкого перца с цуккини и горошком
Салат з солодкого перцю з цукіні і горошком

Дуже зручно запікати овочі в духовці - мінімум клопоту, а смак виходить дуже насиченим, на відміну від гасіння.

  • Час приготування: 1 година
  • Кількість: 1.5 л

Інгредієнти для салату з солодкого перцю з цукіні і горошком:

  • 1 кг солодкого червоного перцю;
  • 0.5 кг цибулі;
  • 0.5 кг моркви;
  • 0.5 кг помідорів;
  • 0.3 кг горошку зеленого лущеного;
  • голівка часнику;
  • 35 г цукрового піску;
  • 15 г крупної солі без добавок;
  • 80 г рослинного масла;
  • пучок петрушки.

Спосіб приготування салату з солодкого перцю з цукіні і горошком.

Дрібно рубаємо цибулю. Запорука успіху в будь-якому овочевому рагу - якісні інгредієнти, в першу чергу це відноситься до цибулі. Вибираємо солодкий або напівсолодкий сорт або, якщо є така можливість, шалот.

Рубим репчатый лук
Рубаємо цибулю

Морквину трьом крупно або ріжемо тонкою соломкою. Є безліч спеціальних пристосувань для різноманітної нарізки, тому можна і пооригинальничать. Морквина овоч щільний, завжди зберігає форму після термічної обробки.

Нарезаем или натираем морковь
Нарізаємо або натираємо моркву

Помідори кладемо в миску, наповнену окропом. Через півхвилини перекладаємо в миску з крижаною водою. Гостро відточеним ножем надрізаемо шкірку, після чого вона легко знімається.

Нарезаем помидоры
нарізаємо помідори

Ріжемо томати великими кубиками.

Нарезаем сладкий перец
Нарізаємо солодкий перець

Обробляємо солодкий перець. Моєму холодною водою, зрізаємо плодоніжки. Розрізаємо стручок уздовж, видаляємо насіння, ще раз промиваємо проточною водою. Ріжемо перець довгими смужками шириною пів сантиметра.

Нарезаем кубиками цуккини
Нарізаємо кубиками цукіні

Цукіні чистимо - знімаємо ножем для чищення овочів тонкий шар шкірки. Вирізаємо розвинені насіння і пухку м'якоть. Щільну частину кабачків ріжемо невеликими кубиками.

Подготавливаем зелёный горошек и нарезаем чеснок
Готуємо зелений горошок і нарізаємо часник

Дістаємо горошини з стручків - це заняття заспокоює. Якщо ви не заготовлює про запас десятки банок салату, то часу на лущення горошку піде небагато.

Головку часнику чистимо, розбираємо на часточки, ріжемо тонкими скибочками.

Выкладываем овощи в форму для запекания. Добавляем соль, сахар, специи и растительное масло
Викладаємо овочі в форму для запікання. Додаємо сіль, цукор, спеції і рослинне масло

Нагріваємо духовку до 180 градусів за Цельсієм. Беремо глибоке деко, наливаємо в нього рослинне масло. Насипаємо все подрібнені продукти, цукровий пісок і сіль, перемішуємо руками, щоб масло і спеції добре змішалися з шматочками овочів.

Ставимо деко на середній рівень, запікаємо 35 хвилин. Раджу кілька разів перемішати, так як жар в духовці не завжди розподіляється рівномірно.

Готовый салат из сладкого перца с цуккини и горошком выкладываем в банки для стерилизации
Готовий салат з солодкого перцю з цукіні і горошком викладаємо в банки для стерилізації

Кришки й банки для консервації моєму в слабкому розчині харчової соди. Потім сушимо тару в духовій шафі, повернувши шийкою вниз.

Фасуємо гарячу масу в теплі банки, проводимо вздовж стінок посуду лезом ножа, щоб прибрати повітряні кишені, ущільнюємо. Накриваємо кришками, знову відправляємо в духовку, на цей раз температура 110 градусів, час 15 хвилин.

Дістаємо, щільно загвинчуємо кришки, охолоджуємо, накривши пледом або ковдрою.

Салат из сладкого перца с цуккини и горошком
Салат з солодкого перцю з цукіні і горошком

Прибираємо банки на зберігання в темний, сухий льох. Консерви зберігаються до весни при температурі від +2 до +7 градусів і не втрачають своїх смакових якостей.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here