Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Смачні рибні котлети з тріски

0
216

Смачні рибні котлети легко приготувати в домашніх умовах з океанічної риби. Котлети з тріски зробити зовсім нескладно, так як ця риба проста в обробці, в ній мало кісток і багато м'яса. Далекосхідний минтай, навага, пікша, сайда - вся ця океанічна риба належить до сімейства тріскових, для рибних котлет підходить будь-яка з них.

Ви можете витратити трохи зайвого часу і приготувати побільше смачних котлет з тріски запас, вони добре збережуться в морозильнику.

Вкусные рыбные котлеты из трески
Смачні рибні котлети з тріски

До соковитих рибних котлет з тріски я раджу приготувати складний гарнір з картопляного пюре і квашеної капусти. З шматочком свіжого житнього хліба вийде простий і дуже смачний обід.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для рибних котлет з тріски:

  • 1 кг свіжомороженої тріски;
  • 65 мл молока;
  • 120 г ріпчастої цибулі;
  • 70 г вівсяних висівок (+ висівки для панірування);
  • чорний перець, сіль, сушений кріп;
  • рослинне масло для смаження.

Як приготувати смачні рибні котлети з тріски

Я готувала котлети з цілої тріски, але ви можете використовувати готове філе риби, це трохи дорожче, але результат однаковий.

Отже, заморожену рибу залишаємо на кілька годин на нижній полиці холодильника.

Чистим треску
чистимо тріску

Коли тріска відтане, зрізаємо ножицями плавники, чистимо луску, робимо надріз на спинці, видаляємо хребет.

Філе разом зі шкірою нарізаємо великими шматками. Залежно від потужності м'ясорубки або блендера потрібно приймати рішення - залишити шкіру або прибрати. Потужний агрегат перетворить в однорідну масу філе, шкіру і навіть невеликі рибні кісточки. Комбайн зі слабкою потужністю буде буксувати і в фарші залишаться шматочки шкіри.

Нарезаем филе трески крупными кусками
Нарізаємо філе тріски великими шматками

Отже, подрібнюємо будь-яким зручним способом рибне філе до однорідного стану, додаємо дрібну кухонну сіль і молоко.

Измельченную треску смешиваем с солью и молоком
Подрібнену тріску змішуємо з сіллю і молоком

Чистимо велику головку ріпчастої цибулі, ріжемо кубиками, додаємо в миску. Знову перемелює інгредієнти до однорідного стану.

Перемалываем с рыбным фаршем репчатый лук
Перемелюємо з рибним фаршем ріпчаста цибуля

Насипаємо вівсяні висівки. Замість висівок можна використовувати панірувальні сухарі або сухий білий хліб без кірки.

Останнім часом, слідуючи на поводу у дієтологів, я заміняю борошно і білу булку висівками, там, де це можливо, виходить смачно і корисно.

Добавляем к рыбному фаршу отруби. перемешиваем
Додаємо до рибного фаршу висівки. перемішуємо

Додаємо в миску мелений чорний перець і сушений кріп. Ретельно вимішуємо фарш, прибираємо в холодильник на 20 хвилин, за цей час висівки вберуть рибний сік і набухнуть.

Добавляем специи и зелень. Тщательно перемешиваем
Додаємо спеції і зелень. ретельно перемішуємо

Вологими руками ліпимо невеликі котлетки розміром з м'ячик для пінг-понгу, обвалюють у висівках.

З кілограма риби виходить досить багато котлет, тому частина з них можна заморозити.

Лепим котлеты из трески и панируем в отрубях
Ліпимо котлети з тріски і паніруємо в висівках

У сковороді з товстим дном нагріваємо рафінована рослинна олія. Смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.

Обжариваем котлеты из трески с двух сторон
Обсмажуємо котлети з тріски з двох сторін

Потім складаємо в жаровню, закриваємо щільно кришкою і доводимо до готовності протягом 12 хвилин на маленькому вогні. Також можна розкласти рибні котлети з тріски на змащеному олією деку і запекти в духовці (10 хвилин, температура 180 градусів).

Смачні рибні котлети з тріски
Смачні рибні котлети з тріски

Готові рибні котлети з тріски подаємо до столу гарячими. Кращим гарніром до них, звичайно ж, стане картопляне пюре, квашена капуста або морквяний салат.

Смачні рибні котлети з тріски готові. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here