Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Смачний пиріг з капустою

0
169

Смачний пиріг з капустою, або, як його ще називають, заливний пиріг, робиться швидко. Тісто для подібної випічки зазвичай готують на кисломолочних продуктах - кефірі, сметані, йогурті. У цьому рецепті пропоную зробити тісто на ряжанка. За способом приготування і консистенції воно схоже на млинцеве. Для начинки можна використовувати свіжу або квашену капусту. Квашена капуста готується довше свіжою, однак пироги з такою начинкою виходять неймовірно смачними.

Вкусный пирог с капустой в духовке
Смачний пиріг з капустою
  • Час приготування: 1 година 15 хвилин
  • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для заливного пирога з капустою

Для тіста:

  • 200 мл ряжанки;
  • 2 свіжих курячих яйця;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 185 г борошна нд;
  • розпушувач, сіль, сода харчова, панірувальні сухарі.

Для начинки:

  • 250 г білокачанної капусти;
  • 70 г цибулі шалот;
  • 85 г моркви;
  • 110 г болгарського перцю;
  • 150 г вареної ковбаси або сардельок;
  • 50 г твердого сиру;
  • 30 г свіжої зелені (петрушка, кріп);
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування смачного пирога з капустою

Робимо тісто для пирога, воно має постояти приблизно 15 хвилин. За цей час якраз приготується начинка.

Отже, наливаємо в миску оливкове масло і ряжанку, насипаємо дрібку солі, розбиваємо свіжі курячі яйця. Віночком змішуємо інгредієнти до однорідності. Сильно збивати масу не потрібно, достатньо слабких помішуванні.

Наливаем оливковое масло и ряженку, насыпаем щепотку соли, разбиваем яйца
Наливаємо оливкова олія і ряжанку, насипаємо дрібку солі, розбиваємо яйця

Борошно пшеничне вищого ґатунку, бажано з твердих сортів пшениці, змішуємо з чайною ложкою розпушувача, додаємо половинку чайної ложки соди.

З'єднуємо сухі і рідкі інгредієнти, замішуємо тісто, накриваємо миску харчовою плівкою. Ми залишаємо при кімнатній температурі.

Соединяем сухие и жидкие ингредиенты, замешиваем тесто
З'єднуємо сухі і рідкі інгредієнти, замішуємо тісто

У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Нарізаємо часточками шалот, морква трьом на крупній овочевий тертці. Висипаємо шалот і моркву в розігріте масло, швидко обсмажуємо.

Капусту шаткуємо смужками шириною близько сантиметра або трохи менше. Болгарський перець нарізаємо кубиками. Кидаємо перець з капустою в сковорідку, готуємо на помірному вогні 10 хвилин.

Приправляємо тушковані овочі сіллю і перцем за своїм смаком, перемішуємо, трохи охолоджуємо.

Высыпаем шалот и морковь в разогретое масло
Висипаємо шалот і моркву в розігріте масло
Бросаем перец с капустой в сковородку, готовим 10 минут
Кидаємо перець з капустою в сковорідку, готуємо 10 хвилин
Приправляем тушеные овощи солью и перцем по своему вкусу
Приправляємо тушковані овочі сіллю і перцем за своїм смаком

Нарізаємо кубиками варену ковбасу чи сардельки. Натираємо на крупній тертці твердий сир. Дрібно рубаємо пучок свіжої зелені.

Кладемо в миску з тестом ковбаску, сир і зелень.

Кладём в миску с тестом колбаску, сыр и зелень
Кладемо в миску з тестом ковбаску, сир і зелень

Додаємо остиглі тушковані овочі до решти інгредієнтів, перемішуємо. На цьому етапі все потрібно робити швидко, не перемішувати довго, щоб зберегти утворилися в тесті бульбашки повітря.

Нагріваємо духовку до температури 185 градусів за Цельсієм.

Добавляем остывшие тушеные овощи к остальным ингредиентам, перемешиваем
Додаємо остиглі тушковані овочі до решти інгредієнтів, перемішуємо

Форму з антипригарним покриттям змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухарями. Викладаємо тісто для заливного пирога з капустою в форму.

Выкладываем тесто в форму
Викладаємо тісто у форму

Відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо 45-50 хвилин.

Перевіряємо готовність пирога з капустою дерев'яною паличкою, якщо вона вийде звідти сухий - тісто добре пропеклося.

Выпекаем 45-50 минут
Випікаємо 45-50 хвилин

Готовий заливний пиріг з капустою і сардельками кладемо на решітку, охолоджуємо.

Нарезаем порционными кусками и подаём на стол
Нарізаємо порційними шматками і подаємо на стіл

Нарізаємо порційними шматками і подаємо на стіл. Подайте цей пиріг на обід з наваристим курячим або м'ясним бульйоном - смачна і ситна трапеза вийде!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here