Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Смачна смажена картопля в духовці – простий рецепт

0
30

Смачна смажена картопля в духовці - простий рецепт гарніру. Смажену картоплю люблять все, крім дієтологів. Але іноді буває, що хочеться себе побалувати і дозволити маленькі радості. У цьому рецепті поділюся своїм секретом приготування смачної картоплі, м'якою всередині і хрусткою зовні. Не секрет, що при смаженні картоплі на сковороді або у фритюрі на плиті виникає багато проблем. По-перше, запах нагрітого або підгоріле масла, по-друге, забруднена плита. Мій спосіб приготування найзручніший - чисто, пахне смачно, і клопоту трохи.

Жареная картошка в духовке — когда хочется себя побаловать
Смажена картопля в духовці - коли хочеться себе побалувати

До цього гарніру можна приготувати різні соуси з кропом, томатами, майонезом або сиром. Смажену картоплю з куркою і сметанним соусом подають і на святковий стіл, і до буденного обіду, все і завжди раді смачній їжі!

  • Час приготування: 35 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для смаженої картоплі

  • 1 кг картоплі;
  • 50 мл рафінованої соняшникової олії;
  • сіль, зелень для подачі.

Спосіб приготування смаженої картоплі в духовці

Картопля для смаження можна взяти будь-який, підійде і молодий, і старий, розсипчастий і крохмалисті. Бульби краще вибрати великі, їх простіше нарізати.

Отже, чистимо картоплини від шкірки, відразу кладемо в миску з холодною водою, щоб не темніли.

Чистим картофелины от кожуры
Чистимо картоплини від шкірки

Нарізаємо бульби однаковими скибочками. Є безліч пристосувань для нарізки, одне з них - овочева терка зі змінними насадками - швидко, зручно і все скибочки однакові, як на підбір.

Нарезаем клубни одинаковыми ломтиками
Нарізаємо бульби однаковими скибочками

Нарізану картоплю знову відправляємо в миску з чистою холодною водою, щоб змити крохмаль. Обполіскуємо кілька разів, відкидаємо на сито.

Нагріваємо у великій каструлі воду до кипіння, кидаємо нарізану картоплю в киплячу воду. Солити не потрібно!

Готуємо кілька хвилин, в залежності від товщини скибочки. Потім припущений картопля відкидаємо на сито, даємо стекти воді.

Ополаскиваем картошку несколько раз, отбрасываем на сито
Обполіскуємо картоплю кілька разів, відкидаємо на сито
Бросаем нарезанный картофель в кипящую воду
Кидаємо нарізану картоплю в киплячу воду
Варим картофель несколько минут, отбрасываем на сито
Варимо картоплю декілька хвилин, відкидаємо на сито

Тим часом нагріваємо духовку до температури 200 градусів за Цельсієм. У сковороду наливаємо рафінована соняшникова олія. Ставимо сковороду з маслом на кілька хвилин в розігріту духовку, щоб масло теж нагрілося.

Нагреваем сковородку с маслом в духовке
Нагріваємо сковорідку з олією в духовці

Акуратно перекладаємо припущений картопля в сковороду з розігрітим маслом. Будьте уважні, щоб бризки розпеченого масла не обпекли руки і обличчя.

Аккуратно перекладываем припущенный картофель в сковороду
Акуратно перекладаємо припущений картопля в сковороду

Готуємо смажену картоплю в духовці 15-20 хвилин, один раз перемішуємо, щоб рівномірно підрум'яниться з усіх боків. Потім дістаємо сковороду з духовки і солимо блюдо по своєму смаку.

Готовим жареную картошку в духовке 15-20 минут
Готуємо смажену картоплю в духовці 15-20 хвилин

Цей гарнір подають гарячим. Картопля дуже добре вбирає запахи і смаки, добре поєднується з цибулею, грибами, дрібно порубаним кропом і кмином.

Жареная картошка в духовке готова
Смажена картопля в духовці готова

До речі, зверніть увагу, що смажену картоплю солила я вже повністю готовою. Солити потрібно саме на цьому етапі, так легше контролювати щоденну норму кухонної солі. Адже не секрет, що в наші дні, кількість з'їденої в день солі у багатьох людей значно перевищує допустиму норму, рекомендовану дієтологами. До речі, добова норма за даними ВООЗ не повинна перевищувати 5 г на людину, а це всього 1 чайна ложка без гірки!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here