Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Смачне куряче філе на грилі

0
628

Куряче філе на грилі - це смачно і корисно. Смажене м'ясо ніколи не відносився до категорії дієтичних рецептів, але це до того часу, поки його не стали смажити на грилі. У наш час з'явилися найрізноманітніші грилі - електричні, спеціальні сковороди, спеціальні решітки для барбекю.

Куриное филе на гриле
Куряче філе на грилі

У цьому рецепті я використовую звичайну чавунну сковороду-гриль, яку заздалегідь спеціально підготувала. Спочатку я її вимила, потім насипала багато крупної солі і досить довго Калила сіль (приблизно 30 хвилин). Потім сіль висипала, влила олію для фритюру - воно не горить. Калила з маслом ще півгодини, після чого масло остигало в сковорідці до кімнатної температури. Потім масло злила, гриль обтёрла паперовим рушником - і все готово.

Важливо! Мити чавунний гриль потрібно тільки теплою водою без будь-яких миючих засобів, щоб не змивати нагар.

Таким чином оброблена сковорідка служить довго. Плита підійде будь-яка, хороша витяжка теж не буде зайвою - при смаженні на грилі навіть звичайних кабачків легкий димок утворюється завжди.

  • Час приготування: 15 хвилин (+ час на маринування)
  • Кількість порцій: 2

Інгредієнти для курячого філе на грилі

  • 2 великих курячих філе;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 стручок перцю чилі;
  • 2 сантиметри кореня імбиру;
  • кілька гілочок петрушки;
  • чорний і червоний перець;
  • сіль, оливкова олія;
  • зелень і свіжі овочі для подачі.

Спосіб приготування курячого філе на грилі

Зубці часнику очищаємо від лушпиння. Стручок перцю чилі розминаємо в долонях, зрізаємо край, витрушуємо насіння. Корінець імбиру моєму, зчищають шкірку.

Ріжемо імбир, часник, чилі і гілочки петрушки дрібно, кладемо в ступу.

Додаємо в ступу велику морську або куховарську сіль. Сіль в цьому випадку як абразив, який допоможе перетворити приправи в кашку.

Розтираємо приправи з сіллю, поки не вийде кашка, додаємо до смаку мелений чорний і червоний перець.

Велике куряче філе обсушуємо паперовим рушником, потім покриваємо м'ясо марінадной сумішшю, прибираємо в холодильне відділення на 2-3 години або на ніч.

Покрываем куриное филе маринадной смесью и убираем в холодильное отделение
Покриваємо куряче філе марінадной сумішшю і прибираємо в холодильне відділення

Дістаємо куряче філе з холодильника, зчищають тильною стороною ножа маринад. Залишати маринад можна, він буде горіти і диміти при смаженні.

Cчищаем тыльной стороной ножа маринад с мяса
Cчіщаем тильною стороною ножа маринад з м'яса

Далі поливаємо курку оливковою олією. Важливо знати міру, досить 2-3 чайних ложки масла.

Ретельно змащуємо куряче філе маслом, щоб не залишалося непокритих ділянок.

Тщательно смазываем филе оливковым маслом
Ретельно змащуємо філе оливковою олією

Тепер ставимо суху сковороду на плиту, включаємо нагрів. Нагріваємо сильно, але не раскаліваем! Маслом змащувати не потрібно, масло є на м'ясі.

Ставим сухую сковороду на плиту и включаем нагрев
Ставимо суху сковороду на плиту і включаємо нагрів

Кладемо куряче філе на розпечений гриль, смажимо по 4 хвилини з кожного боку. Для шматочків товщиною 1.5-2 сантиметра цього часу достатньо.

Якщо в процесі смаження повернути куряче філе, то замість паралельних смужок вийдуть ромбики.

Жарим филе по 4 минуты с каждой стороны
Смажимо філе по 4 хвилини з кожного боку

Викладаємо куряче філе на тарілку, даємо відпочити 5-6 хвилин.

Нарізаємо свіжі овочі, додаємо трохи зеленої цибулі, кінзи і петрушки, подаємо на стіл з келихом сухого вина. Смачного!

Подаём куриное филе на гриле с овощами и зеленью
Подаємо куряче філе на грилі з овочами і зеленню

Важливо нарізати куряче філе так, щоб скибочки були однакової товщини, так м'ясо прожариться рівномірно і вийде соковитим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here