Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Солянка з картоплею і перловою крупою

0
84

Солянка з картоплею і перлової крупою - гаряче перша страва української кухні, в якому поєдналися інгредієнти розсольнику і капусняку. Старовинна назва цього супу - сільська юшка або "селянка". Згодом селянка перетворилася в солянку, що відповідає змісту, блюдо дійсно гостре й солоне, як розсольник. Не потрібно бути майстерним кухарем, щоб приготувати до обіду смачний суп по цьому рецепту. Вам знадобиться шматок свинини без кісток, овочі і перлова крупа. Готується суп відносно недовго, виходить дуже поживним, як, загалом-то, практично всі страви сільської кухні. Адже працівників потрібно було годувати ситно!

Солянка с картошкой и перловой крупой
Солянка з картоплею і перловою крупою
    • Час приготування: 1 година 30 хвилин
    • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для солянки з картоплею і перловою крупою

    • 500 г свинини;
    • 150 г цибулі ріпчастої;
    • 150 г моркви свіжої;
    • 35 г моркви сушеної;
    • 120 г консервованого червоного перцю;
    • 130 г перлової крупи;
    • 200 г картоплі;
    • 80 г солоних огірків;
    • 30 мл соняшникової олії;
    • лавровий лист, чорний і червоний перець, вода, сіль, зелень для подачі.

Спосіб приготування солянки з картоплею і перловкою

Починаємо з обсмажування м'яса. Свинину нарізаємо невеликими шматочками. Щоб вийшло смачно, візьміть м'ясо з тонкими прошарками сала, наприклад, грудинку.

У каструлю з товстим дном наливаємо соняшникову олію. У розігріте масло кидаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо шматочки до золотистого кольору.

Обжариваем мясо в кастрюле до золотистого цвета
Обсмажуємо м'ясо в каструлі до золотистого кольору

Без цибулі не обходиться жодна солянка! Нарізаємо цибулька, додаємо в каструлю до підрум'яненою свинині. На досить сильному вогні підсмажуємо цибулю з м'ясом, потрібно щоб він спочатку став прозорим, потім злегка Карамелізовані. Далі додаємо нарізану соломкою свіжу моркву. У каструлі буде багато масла і жиру, який витоплюється з м'яса в процесі обсмажування, морквина його вбере, поступово стане м'якою, злегка підрум'яниться.

Добавляем к мясу нарезанный лук
Додаємо до м'яса нарізану цибулю
На довольно сильном огне поджариваем лук с мясом
На досить сильному вогні підсмажуємо цибулю з м'ясом
Добавляем нарезанную соломкой свежую морковь
Додаємо нарізану соломкою свіжу моркву

Для аромату кладемо в солянку з картоплею і перлової крупою солодкий, консервований в томатному соусі, червоний перець разом з соусом, в якому він зберігався. Якщо у вас немає подібних заготівок, то можна взяти томатне пюре і свіжий болгарський перець.

Добавляем свежий болгарский перец и томатное пюре
Додаємо свіжий болгарський перець і томатне пюре

Перловку попередньо замочуємо в холодній воді. Воду кілька разів міняємо, потім перекладаємо крупу в друшляк і промиваємо під краном. Кладемо промиту перловку і сушену моркву в каструлю. Сушена морква додасть солодкість страви.

Добавляем промытую перловку и сушеную морковь
Додаємо промиту перловку і сушену моркву

Наливаємо в каструлю 2.5 літра окропу, кидаємо приправи - кілька лаврових листочків, горошини чорного перцю, мелений червоний перець. Доводимо до кипіння. Закриваємо каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні приблизно 1 годину.

Заливаем водой, добавляем специи и варим на небольшом огне примерно 1 час
Заливаємо водою, додаємо спеції і варимо на невеликому вогні приблизно 1 годину

Нарізаємо соломкою очищений від шкірки свіжий картопля. Через годину після початку варіння кладемо в каструлю з киплячим супом картоплю, готуємо 15 хвилин.

Добавляем картошку, варим еще 15 минут
Додаємо картоплю, варимо ще 15 хвилин

На цьому етапі додаємо солоні огірки, знову доводимо до кипіння. Потім солимо солянку з картоплею і перловкою по своєму смаку і готуємо 5 хвилин.

Добавляем огурцы, солим и варим еще 5 минут
Додаємо огірки, солимо і варимо ще 5 хвилин

Ми залишаємо готову солянку в закритій каструлі на 15-20 хвилин.

Даем солянке настояться 15-20 минут
Даємо солянці настоятися 15-20 хвилин

Подаємо на стіл солянку з перловкою зі сметаною і дрібно порубаним зеленим цибулею. Смачного!

Солянка с картошкой и перловкой готова!
Солянка з картоплею і перловкою готова!

В даному рецепті м'ясна солянка з свинини, ще буває грибна солянка і рибна, як-небудь поділюся і цими смачними рецептами.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here