Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Китайські рецепти – Свинина з брюссельською капустою

0
455

Китайській рецепт - свинина з брюссельською капустою - вельми смачна і проста друга страва, приготована за мотивами китайсько-азіатської кухні. На маринування м'яса знадобиться час, однак якщо ви хочете приготувати страву швидко, то поріжте м'ясо тонкими смужками - так маринад вбереться швидше. У цьому рецепті є всі інгредієнти смачного обіду - ніжне кисло-солодке м'ясо з підливою, соковиті овочі та вершкова "скляна" локшина. Можна замаринувати свинину заздалегідь, в маринаді її тримають від 2-х до 10 годин, причому, чим довше, тим смачніше, тоді на приготування обіду піде не більше півгодини.

Свинина с брюссельской капустой по-китайски
Свинина з брюссельською капустою по-китайськи

В оригінальному китайському рецепті для маринаду використовують рисове вино, його можна замінити білим сухим вином, воно більш доступно, а на смак заміна особливо не вплине.

  • Час підготовки 2 години
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 3

Інгредієнти для свинини з брюссельською капустою по-китайськи

  • 600 г свинячої вирізки;
  • 500 г брюссельської капусти;
  • 250 г фунчози;
  • 50 г вершкового масла.

Для маринаду:

  • 1 стручок чилі;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 см кореня імбиру;
  • 60 мл білого вина;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 30 г меду;
  • 40 мл оливкової олії;
  • сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування свинини з брюссельською капустою по-китайськи

З вирізки акуратно зрізаємо плівки і все зайве - жир, жили і сухожилля. М'ясо миємо холодною водою і ретельно обсушуємо паперовим рушником.

Ріжемо свинину поперек волокон великими кубиками. У цьому рецепті м'ясо попередньо маринується, тому дрібнити не потрібно, так буде смачніше.

Далі робимо маринад для свинини. Пропускаємо через прес зубчики часнику. Головку ріпчастої цибулі і корінь свіжого імбиру натираємо на дрібній тертці. Стручок чилі ріжемо кубиками. У мисці змішуємо біле сухе вино з медом, тертим цибулею і імбиром, подрібненим чилі, сіллю і перцем, додаємо соєвий соус.

Моем и просушиваем мясо
Моєму і просушують м'ясо
Нарезаем свинину кубиками
Нарізаємо свинину кубиками
Готовим маринад для мяса
Готуємо маринад для м'яса

Кладемо шматочки свинини в маринад і прибираємо в холодильник на 2 години, за цей час м'ясо вбере в себе аромати приправ.

Мясо в маринаде ставим в холодильник
М'ясо в маринаді ставимо в холодильник

Далі нагріваємо в сковороді оливкове масло, швидко обсмажуємо шматочки свинини до готовності, викладаємо на тарілку. У сковороду виливаємо залишився маринад, випаровуємо його 10 хвилин, змішуємо з м'ясом. Потім посипаємо м'ясо рубаною зеленню. Основа для свинини з брюссельською капустою по-китайськи готова.

Обжариваем свинину
обсмажуємо свинину

У сотейник наливаємо 1 літр окропу, насипаємо чайну ложку солі, в окріп кладемо фунчозу, варимо 2-3 хвилини. Готову локшину відкидаємо на сито.

Отвариваем китайскую лапшу
Відварюємо китайську локшину

На гарячу локшину кладемо великий шматок вершкового масла, накриваємо кришкою, щоб масло розтануло, а локшина розпарився.

Заморожену брюссельську капусту опускаємо в киплячу солону воду. Як тільки вода знову закипить, кип'ятимо 2 хвилини, дістаємо вилочки шумівкою і викладаємо в ту ж сковороду, в якій смажилося м'ясо.

Швидко прогреваем вилочки капусти на сковороді, відразу ж викладаємо на тарілку, щоб капуста не втратила колір.

Добавляем в лапшу масло
Додаємо в локшину масло
Отвариваем замороженную брюссельскую капусту
Відварюємо заморожену брюссельську капусту
Прогреваем капусту на сковороде, где жарилось мясо
Прогріваємо капусту на сковороді, де смажилося м'ясо

На блюдо сервіровки кладемо фунчозу тонким шаром.

Выкладываем фунчозу на блюдо
Викладаємо фунчозу на блюдо

На локшину викладаємо вилочки брюссельської капусти.

Выкладываем на лапшу капусту
Викладаємо на локшину капусту

Додаємо м'ясо, посипаємо кільцями чилі і меленим чорним перцем.

Додаємо м'ясо і спеції
Додаємо м'ясо і спеції

Подаємо свинину з брюссельською капустою по-китайськи до столу гарячою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here