Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Варення з агрусу з апельсином

0
319

Сире варення з агрусу з апельсином - заготівля з серії "швидше не буває". Для приготування знадобиться блендер, проте можна і по-старому - перекрутити фрукти через м'ясорубку.

Сырое варенье из крыжовника с апельсином
Сире варення з агрусу з апельсином

Заготовляють агрус різного ступеня зрілості. Так, для желе використовують недостиглі ягоди. Для сирого варення потрібні повністю дозрілі, які придбали забарвлення, відповідну сорту. У моєму городі дозрів червоний агрус, тому варення вийшло дуже апетитним на вигляд, до слова сказати, за смаком теж дивовижне.

Є дві причини, за які власники городів, а особливо, їхні діти, не злюбили цю смачну і корисну ягоду.

По-перше, збір врожаю. Ніколи не забуду свої поколені гострими шипами руки, досі шкодую себе маленьку. Подорослішавши, здогадалася надягати довгі шкіряні рукавички. В результаті і кущ залишається не ушкодження, і руки цілими.

По-друге, сухі носики агрусу. Як не крути, позбавлятися від них доведеться. Згодом проблема вирішується: наприклад, з'являється безкоштовна робоча сила у вигляді чоловіка і дітей.

Загалом, якщо трохи попрацювати, то кілька баночок варення з агрусу взимку припадуть до речі.

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість: 3 банки місткістю по 450 г

Інгредієнти для приготування сирого варення з агрусу з апельсином:

  • 1 кг стиглого агрусу;
  • 2 товстошкірих апельсина;
  • 1.5 кг цукрового піску.

Спосіб приготування сирого варення з агрусу з апельсином.

Зібрані і очищені ягоди кладемо на хвилинку в холодну воду, щоб відстав прилип сміття. Потім промиваємо проточною холодною водою, викладаємо на рушник в один шар і висушуємо. Це важливий момент, оскільки для приготування варення потрібні чисті і сухі ягідки.

Моем, а затем просушиваем крыжовник
Моєму, а потім просушують агрус

Апельсини з м'якою шкіркою моєму гарячою водою. З шкірки необхідно змити всі шкідливості - фруктовий віск, яким обробляють цитруси для збільшення терміну зберігання, і пестициди. Не секрет, що в промислових масштабах фрукти обробляють усіма можливими способами, а заготовлювати ягоди разом з шкідливими для здоров'я елементами таблиці Менделєєва якось не хочеться. Тому рекомендую ретельно потерти абразивної губкою шкірку, а потім ще й обдати її окропом.

Чисті апельсини ріжемо великими шматочками.

Нарезаем вымытый апельсин крупными дольками
Нарізаємо вимитий апельсин великими часточками

Агрус подрібнюємо до отримання однорідної пюре. Як я вже помітила, м'ясорубка або блендер з однаковим успіхом вирішують цю проблему.

Измельчаем крыжовник до однородного пюре
Подрібнюємо агрус до однорідного пюре

Апельсини також подрібнюємо до однорідності, додаємо до ягідному пюре.

В ягодное пюре добавляем измельчённые апельсины
У ягідне пюре додаємо подрібнені апельсини

Насипаємо цукровий пісок, перемішуємо. Для сирого варення цукор жаліти не потрібно. Моя бабуся завжди робила його, виходячи з наступного співвідношення: на 1 склянку протертих ягід або фруктів потрібен 1 стакан цукрового піску. Може комусь здасться, що це занадто, але варення завжди було дуже смачним, зберігалося цілий рік, зацукровується.

Засыпаем фруктово-ягодное пюре сахаром и перемешиваем
Засипаємо фруктово-ягідне пюре цукром і перемішуємо

Ми залишаємо миску з ягідним пюре і цукром на деякий час, щоб цукор рівномірно змішався з фруктово-ягідної масою.

Отставляем миску с сырым вареньем из крыжовника с апельсином в сторону
Відставляємо миску з сирим варенням з агрусу з апельсином в сторону

Банки для заготовки моєму в розчині соди, після чого ретельно обполіскувати гарячою водою і сушимо в духовці 10 хвилин при температурі 120 градусів Цельсія.

Розкладаємо сире варення з агрусу з апельсином в остиглі банки, зав'язуємо пергаментом або закриваємо чистими кришками.

Зберігаємо сире варення з агрусу з апельсином в сухому і прохолодному місці.

Перекладываем сырое варенье из крыжовника с апельсином в банки
Перекладаємо сире варення з агрусу з апельсином в банки

До речі, найсмачніший бутерброд родом з дитинства - свіжий батон, товстий шматок вершкового масла і сире варення, за смаком виходить краще будь-якого торта. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here