Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Індійська класика – веганський суп-пюре.

0
6

Вегетаріанський суп-пюре з різних овочів зі спеціями і вершками - густий, кремовий, ароматний, пекучий ... Ця страва зігріє вас зимовим або осіннім вечором, підбадьорить навесні, зарядить енергією влітку. Словом, індійська кухня доречна круглий рік, причому відсутність м"яса в ній якось навіть не помічається, настільки все смачно і гармонійно. Не пошкодуйте час, пройдіться по ринку і знайдіть лавочки з індійськими спеціями. Привітні продавці порадять безліч ароматних приправ, які збагатять ваш раціон і перетворять рядові овочеві страви в шедеври кулінарії.

Вегетаріанський суп-пюре
Вегетаріанський суп-пюре
    • Час приготування: 50 хвилин
    • Кількість порцій: шість

Інгредієнти для вегетаріанського супу-пюре

    • 250 г жирних вершків або сметани;
    • 150 г солодкого болгарського перцю;
    • 210 г білокачанної капусти;
    • 230 г картоплі;
    • 180 г томатів;
    • 90 г цибулі;
    • 150 г селери;
    • 120 г моркви;
    • 3 зубчики часнику;
    • 1 стручок чилі;
    • 5 см кореня імбиру;
    • гвоздика, кориця, коріандр, кардамон, лаврове листя, мелена паприка, оливкова олія;
    • сіль, тростинний цукор;
    • чорний кунжут, зелена цибуля для подачі.

Спосіб приготування індійського вегетаріанського супу-пюре

У сотейник наливаємо оливкова олія, потім кидаємо дрібно нарізаний корінь імбиру, часник і стручок перцю чилі. Ці інгредієнти, так звана індійська тріада, основа основ багатьох рецептів кухні Індії.

Додаємо в оливкове масло часник, імбир і перець чилі
Додаємо в оливкове масло часник, імбир і перець чилі

Далі додаємо в сотейник спеції - 5-6 бутонів гвоздики, кілька листочків лавра, 4 коробочки кардамону, чайну ложку коріандру. Швидко обсмажуємо, щоб розкрити аромат спецій.

Потім кидаємо в сотейник дрібно порубаний ріпчасту цибулю, насипаємо чайну ложку меленої солодкої паприки. Смажимо цибулю на помірному вогні кілька хвилин. В цей час по кухні розноситься чарівний аромат спецій. Так пахне індійський вегетаріанський суп-пюре ...

Тепер кладемо дрібно порубані помідори й тушкуємо все на маленькому вогні, поки томати не перетворяться в пюре.

Додаємо в сотейник інші спеції, обсмажуємо
Додаємо цибулю і смажимо кілька хвилин
Додаємо помідори й тушкуємо на маленькому вогні

Коли готова основа супу, додаємо по черзі залишилися овочі. Спочатку кладемо нарізану кубиками селеру.

Кладемо в сотейник селеру
Кладемо в сотейник селеру

Шаткуємо тонкими смужками свіжу моркву, відправляємо в каструлю.

Шинкуем морковь и добавляем в кастрюлю
Шинкуемо морква і додаємо в каструлю

Нарізаємо картоплю кубиками, додаємо до решти інгредієнтів. Для супів-пюре раджу вибирати розсипчасті сорту картоплі.

Шаткуємо білокачанну капусту. До речі, для цієї страви підійде будь-яка капуста - брюссельська, броколі або цвітна.

Останнім кладемо солодкий болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний смужками.

Додаємо картоплю, порізану кубиками
Отправляем в кастрюлю капусту
Відправляємо в каструлю капусту
Добавляем болгарский перец
Додаємо болгарський перець

Наливаємо в каструлю окріп, так щоб овочі Повністю Зниклий у воді. Додаємо палички кориці, столову ложку цукри и солимо за смаком.

Варимо 40-45 хвилин на помірному вогні, закривши каструлю кришкою.

Варимо суп 40-45 хвилин
Варимо суп 40-45 хвилин

Готовий суп подрібнюємо в блендері разом зі спеціями. За цей час кориця стане м"якою, і разом з усіма інгредієнтами легко перетвориться в пюре.

Подрібнюємо суп-пюре в блендері
Подрібнюємо суп-пюре в блендері

Додаємо до подрібненим овочам густі вершки або жирну сметану, знову доводимо суп-пюре до кипіння, знімаємо вогню.

Додаємо сметану або вершки
Додаємо сметану або вершки

Наливаємо кілька половників вегетаріанського супу-пюре в порційну тарілку, посипаємо чорним кунжутом, кільцями чилі і зеленою цибулею. Подаємо вегетаріанський суп-пюре гарячим. Смачного!

Вегетарианский суп-пюре
Вегетаріанський суп-пюре

Якщо ви дотримуєтеся строгих правил веганського харчування і не їсте молочні продукти, то замініть молочні вершки соєвими або соєвої сметаною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here