Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вінегрет з квашеною капустою і яблуком.

0
325

Смачний вінегрет з квашеною капустою і яблуком - пісний салат із зварених і охолоджених, сирих, квашених, солоних, маринованих овочів і фруктів. Назва походить від французького соусу з оцту, оливкового масла і гірчиці (vinaigrette). Вінегрет з'явився в українській кухні не так давно, приблизно на початку 19 століття, можливо рецепт запозичили в австрійської або німецької кухні, так як інгредієнти для австрійського оселедцева салату вельми схожі.

Винегрет с яблоком и квашеной капустой — вкусный салат к посту
Вінегрет з яблуком і квашеною капустою - смачний салат до посту

Овочі для цього рецепта вінегрету можна відварити, приготувати на пару або запекти в духовці, потім остудити до кімнатної температури. Зберігається салат всього кілька годин, це блюдо бажано готувати незадовго до подачі. Рецепт вінегрету підходить для пісного і вегетаріанського меню, так як не містить продукти тваринного походження.

    • Час приготування: 15 хвилин (без варіння овочів)
    • Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти для вінегрету з яблуком і квашеною капустою

    • 3 буряка;
    • 3 морквини;
    • 4 картоплини;
    • 1 яблуко;
    • 1 цибулина;
    • 3 мариновані огірки;
    • 1 стакан квашеної капусти;
    • 12 склянки консервованого горошку;
    • 5 столових ложок оливкової олії;
    • оцет, цукор, сіль, чорний перець.

Спосіб приготування вінегрету з яблуком і квашеною капустою - смачного салату до посту

Варену буряк для вінегрету чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками розміром приблизно пів сантиметра. Кладемо буряк в салатницю, поливаємо столовою ложкою оливкової олії - замаслюють буряк, щоб він не фарбував інші овочі.

Кладём нарезанную свёклу в салатницу и поливаем столовой ложкой оливкового масла
Кладемо нарізану буряк в салатницю і поливаємо столовою ложкою оливкової олії

Картопля для вінегрету, зварений в мундирі, також чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками того ж розміру, що і буряк.

Нарезаем кубиками картофель, сваренный в мундире
Нарізаємо кубиками картопля, зварена в мундирі

Потім додаємо наступний варений овоч - морквину, інші інгредієнти в вінегреті будуть сирими або квашеними. Щоб вінегрет вийшов смачним і красивим, інгредієнти потрібно постаратися нарізати однаково. Кисло-солодке яблуко розрізаємо навпіл, вирізаємо серединку. Ріжемо яблуко дрібно, додаємо в салатницю. Головку ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими півкільцями. Кладемо нарізану цибулю в миску, додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку солі, столову ложку 9% -го оцту і чашку окропу. Ми залишаємо цибулю в маринаді на 5-7 хвилин, відкидаємо на сито, охолодити, додаємо в салатницю.

Добавляем варёную морковку
Додаємо варену моркву
Режем мелко кисло-сладкое яблоко
Ріжемо дрібно кисло-солодке яблуко
Нарезаем репчатый лук, маринуем и добавляем в салатницу
Нарізаємо цибулю, маринуємо і додаємо в салатницю

Дрібно ріжемо три невеликих маринованих огірочка. У цьому рецепті потрібні мариновані огірки, вони кисло-солодкі, добре доповнять квашену капусту.

Додаємо нарізані огірки до решти інгредієнтів вінегрету.

Добавляем нарезанные маринованные огурцы
Додаємо нарізані мариновані огірки

Консервований горошок відкидаємо на сито, обполіскувати теплою кип'яченою водою, кладемо в салатницю.

Кладём в салатницу промытый консервированный горошек
Кладемо в салатницю промитий консервований горошок

Квашену капусту замочуємо в холодній кип'яченій воді на 5 хвилин, віджимають, за бажанням ріжемо дрібно. Додаємо квашену капусту до овочів, і можна приправляти вінегрет.

Замачиваем квашеную капусту, отжимаем и добавляем к остальным овощам
Замочуємо квашену капусту, віджимаємо і додаємо до інших овочів

Посипаємо овочі сіллю, перчимо свіжо чорним перцем, поливаємо якісним оливковою олією першого холодного віджиму сорти extra virgin. Перемішуємо вінегрет з яблуком і квашеною капустою, прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин. Подаємо вінегрет на стіл зі шматочком свіжого хліба.

Приправляем винегрет с яблоком и квашеной капустой и перемешиваем. Подаём с кусочком свежего хлеба
Приправляємо вінегрет з яблуком і квашеною капустою і перемішуємо. Подаємо зі шматочком свіжого хліба

До речі, є два продукти, які, на мій погляд, жити не можуть один без одного - вінегрет і солона жирна оселедець!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here