Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Желе з малини – готуємо на зиму

0
256

Желе з малини на зиму готують з стиглої червоної малини. Для приготування підходять практично будь-які ягоди. Чим приємний рецепт, так це тим, що особливо витрачатися на перебирання і сортування малинки не потрібно. А адже це, як усім нам відомо, один з найбільш трудомістких після збору врожаю процесів. Виняток, мабуть, становлять дуже акуратні садівники, які при зборі ягоди малини позбавляються від сміття, плодоніжок і листочків. Найбільшої шкоди свіжим ягодам завдає малинова муха і малиновий жук, так ось, в цьому джемі неприємних сюрпризів не буває, так як ягідне пюре ретельно проціджують через шар марлі.

Желе из малины на зиму
Желе з малини на зиму

Мені зазвичай дістається малинка з "чужорідними вкрапленнями", тому цей рецепт люблю: менше ніж через годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого і апетитного малинового желе.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість: 3 банки місткістю по 350 г

Інгредієнти для приготування желе з малини:

  • 2 кг малини;
  • 2 кг цукрового піску;
  • відріз медичної марлі.

Спосіб приготування желе з малини на зиму.

Отже, малинка зібрана. Зберігати ці ніжні ягоди довго не можна, в холодильнику - не більше доби, якщо пролежали довше, доведеться готувати малинове вино.

Собираем малину
збираємо малину

Мити ягоди потрібно обов'язково: кладемо в друшляк, промиваємо проточною водою, залишаємо, щоб вода стекла. Прибираємо видимий сміття - зіпсовані екземпляри, гілки, листя, плодоніжки.

Очищаем и промываем малину в проточной воде
Очищаємо і промиваємо малину в проточній воді

Перекладаємо малинку в глибоку каструлю або сотейник з широким дном і високими стінками, ставимо на плиту.

Тиснемо ягоду м'ялкою для картоплі, щоб вона пустила сік, включаємо великий вогонь, доводимо ягідне пюре до кипіння, варимо 15 хвилин.

Перекладываем ягоды малины в кастрюлю и разминаем. Доводим до кипения
Перекладаємо ягоди малини в каструлю і розминаємо. Доводимо до кипіння

Беремо друшляк або сито підходящого розміру, в нього кладемо шматок медичної марлі в один шар, якщо скласти кілька шарів, процідити буде важко.

Трохи остигле пюре протираємо столовою ложкою, потім звертаємо марлю в вузол, вичавлюємо залишки. Всередині згортка залишаться майже все малинові зернятка, сміття і, "ті самі", якщо вони в малині були і проскочили непоміченими. Сподіваюся, ви зрозуміли, хто!

Процеживаем малиновое пюре через марлю
Проціджуємо малинове пюре через марлю

Насипаємо в малинове пюре цукровий пісок і знову ставимо каструлю на вогонь, на помірному вогні доводимо до кипіння, кип'ятимо 8-10 хвилин. Цього часу цілком достатньо, якщо уварювали довше, то пюре вийде бурим.

В процеженное малиновое пюре насыпаем сахар и кипятим 8-10 минут
У проціджений малинове пюре насипаємо цукор і кип'ятимо 8-10 хвилин

Спочатку в процесі кипіння утворюється багато піни, поступово вона сходить нанівець. Залишки пінки бажано зняти шумівкою.

При кипінні готового ягідного пюре пінка на поверхні практично не утворюється.

Снимаем пенки с малинового пюре
Знімаємо пінки з малинового пюре

Готуємо тару для консервації желе. Банки і кришки моєму засобом для миття посуду або содою, обполіскувати чистою водою. Сушимо посуд в духовій шафі при температурі близько 150 градусів Цельсія.

Розливаємо желе з малини по банках, закручуємо щільно, перевертаємо на кришку, вкутуємо теплою ковдрою.

Коли банки з малиновим желе охолонуть повністю, прибираємо на зберігання в прохолодне місце - підвал, льох або на нижню полицю холодильника. Желе з малини на зиму готове.

Переливаем готовое малиновое желе в стерилизованные банки
Переливаємо готове малинове желе в стерилізовані банки

До речі, желе з малини, приготоване за цим рецептом можна згустити желатином, агаром або зварити його з желюючий цукром. При застосуванні будь-якого з цих інгредієнтів кількість цукру можна сміливо скорочувати вдвічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here