Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Смачний мармелад з гарбуза з імбиром

0
216

Мармелад з гарбуза з імбиром - смачні солодощі, які можна готувати майже цілий рік. Гарбуз зберігається довго - іноді мені вдається зберегти кілька овочів до самого літа, свіжий імбир і лимони завжди доступні в наш час. Лимон можна замінити лаймом або апельсином, щоб отримати різні смаки - різноманітність в солодощах завжди приємно.

Согревающий мармелад из тыквы с имбирём
Смачний мармелад з гарбуза з імбиром

Готовий мармелад з гарбуза з імбиром розкладають в сухі банки, він може зберігатися при кімнатній температурі, проте завжди корисніше готувати свіжі продукти.

До речі, цей мармелад можна використовувати в якості солодкої фруктової прошарку при приготуванні торта, він також годиться для начинки пиріжків і пирогів.

  • Час приготування: 1 година
  • Кількість: 1 л

Інгредієнти для мармеладу з гарбуза з імбиром

  • 1 кг гарбуза;
  • 1.5-2 лимона;
  • 80 г свіжого імбиру;
  • 1 кг цукру.

Спосіб приготування мармеладу з гарбуза з імбиром

Гарбуз розрізаємо на 2-4 частини, столовою ложкою видаляємо насіння і насіннєву сумку. Потім зрізаємо шкірку. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками.

Для цього рецепта раджу використовувати яскраво-помаранчеву гарбуз, щоб мармелад вийшов золотистим.

Мякоть тыквы нарезаем небольшими кубиками
М'якоть гарбуза нарізаємо невеликими кубиками

Лимони ретельно миємо щіткою під струменем гарячої води. Нарізаємо лимони кружальцями, дістаємо кісточки. На 1 кг гарбуза візьміть 1 великий лимон або 2 маленьких.

Нарезаем лимоны кружочками
Нарізаємо лимони кружальцями

Корінь імбиру обполіскувати холодною водою, потім зчищають тонку шкірку невеликим гострим ножем. Очищений корінь ріжемо тонкими скибочками, додаємо до лимону.

Корень имбиря режем тонкими ломтиками и добавляем к лимону
Корінь імбиру ріжемо тонкими скибочками і додаємо до лимону

У каструлю з товстим дном насипаємо цукровий пісок. Можна взяти трохи більше або трохи менше цукру, покладайтеся на свій смак.

В кастрюлю с толстым дном насыпаем сахарный песок
У каструлю з товстим дном насипаємо цукровий пісок

Лимон з імбиром подрібнюємо в блендері до отримання однорідної пюре. Лимон подрібнюємо разом з шкіркою, вона розвариться і стане м'якою.

Додаємо імбірно-лимонне пюре в каструлю з цукровим піском.

Нагріваємо до тих пір, поки цукровий пісок повністю не розтане, при нагріванні постійно помішувати, щоб цукор не пригоріла.

Добавляем имбирно-лимонное пюре в кастрюлю с сахарным песком и нагреваем
Додаємо імбірно-лимонне пюре в каструлю з цукровим піском і нагріваємо

Висипаємо нарізаний гарбуз в каструлю з теплим сиропом, доводимо до кипіння. Якщо висипати овочі в киплячий сироп, то на шматочках гарбуза утворюється тонка скориночка, вийдуть цукати, які будуть довго розварюються.

Высыпаем нарезанную тыкву в кастрюлю с тёплым сиропом, доводим до кипения
Висипаємо нарізаний гарбуз в каструлю з теплим сиропом, доводимо до кипіння

Варимо мармелад з гарбуза з імбиром на тихому вогні приблизно 1 годину після закипання, помішувати, щоб не пригоріло, якщо утворюється пінка - знімаємо чистою сухою ложкою.

Знімаємо каструлю з плити, охолодити. При бажанні можна залишити варення як є, або розім'яти вміст.

Отже, щоб надати розваристої і густу фактуру мармеладу злегка розминаємо шматочки гарбуза.

Варим тыкву в сахарном сиропе на тихом огне
Варимо гарбуз в цукровому сиропі на тихому вогні
Через примерно 1 час после закипания снимаем кастрюлю с плиты и остужаем
Через приблизно 1 годину після закипання знімаємо каструлю з плити і охолоджуємо
Слегка разминаем кусочки тыквы
Злегка розминаємо шматочки гарбуза

Розкладаємо мармелад з гарбуза з імбиром в чисті і сухі банки, після охолодження закриваємо кришками або зав'язуємо пергаментом.

Якщо закрити банку з гарячим варенням кришкою і відразу відправити на зберігання, то на кришці утворюється конденсат, потім краплі впадуть на варення і з часом з'явиться цвіль. Щоб цвіль не утворювалася, завжди остуджують варення перед тим, як закрити банки.

Готовый согревающий мармелад из тыквы с имбирём раскладываем в чистые и сухие банки
Готовий смачний мармелад з гарбуза з імбиром розкладаємо в чисті і сухі банки

На сніданок раджу зварити чашку міцної кави, підсмажити в тостері шматок хліба, намазати його маслом і гарбузовим мармеладом. Погодьтеся, відмінна ідея для швидкого сніданку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here